Nyhetsbrev_1000x500-induktionshall.jpg

Tryggt, snabbt och säkert – Induktion

Med en induktionshäll får du en effektiv häll som använder mindre energi än någon annan tillagningsmetod. Passa på att investera i en ny häll som är både snabb och energisnål.

En induktionshäll reagerar lika snabbt som en gaslåga och kombinerar snabbhet med enkel och trygg hantering. Induktionszonen reagerar blixtsnabbt när du ändrar temperatur och när tillagningen är klar är hällen mycket lätt att rengöra. Din matlagningsupplevelse kommer aldrig att bli densamma

Vad är en induktionshäll?

En induktionshäll ser ungefär likadan ut som en klassisk glaskermaikhäll men värmefunktionen skiljer sig åt. Induktionshällar bildar ett elektromagnetiskt fält som gör att innehållet i kastrullen eller stekpannan blir varmt på nolltid. En klassisk glaskeramikhäll har ett värmeelement som värms upp och överför värmen till kokkärlen på plattan. En induktionshäll bildar istället inte mycket värme av sig själv, utan måste ha ett ett magnetiskt kokkärl för att kunna alstra värme.

Hur fungerar den?

Med en induktionshäll kan du laga mat på nolltid, men vad är egentligen induktion? Kan det vara farligt?

Elektromagnetisk induktion innebär att elektriciteten rör sig genom ett magnetfält och skapar på så sätt värme i kastrullen eller stekpannan. Genom att elektriciteten träffar ytan på kokkärlet direkt ökar effektiviteten, jämfört med en traditionell spisplatta, och det går fortare att värma upp maten.

I alla våra elektriska apparater finns magnetfält. Många tror att induktionshällar är farligare än andra elektriska apparater eftersom de ger ett starkare magnetfält. Det stämmer inte. Strålsäkerhetsmyndigheten bedömer att spishällar med induktion inte medför några hälsorisker.

SensePro - världsnyhet!

Induktionshällen SensePro® är din nya chef i köket. En trådlös matlagningssensor som känner av kärntemperaturen på dina matvaror och kommunicerar detta med hällen. För trygghet, ökat förtroende i din matlagning och resultat i världsklass!

Spara tid och energi med induktion

En induktionsspis eller häll är oslagbar när du ska laga en snabb maträtt eller koka upp vatten. Den förbrukar betydligt mindre energi och kokar upp vatten på mindre än halva tiden i jämförelse med andra typer av spishällar. Energin anpassas också efter kokkärlets storlek och konsumerar därför precis den mängd energi som krävs för att täcka ytan.

Vi har även flera induktionshällar med funktionen FlexiBridge som gör att du kan koppla samman flera zoner och använda som en zon. FlexiBridge går smidigt att styra med endast ett knapptryck. 

Hur ska induktionshällen rengöras?

Vardaglig rengöring

Alla spishällar måste rengöras till och från, oavsett om det är en induktionshäll eller inte. Om det skvätter utanför kastrullen eller stekpannan under matlagningen är det oftast enkelt att torka av. Speciellt om du gör det på direkten. Vi rekommenderar därför att du rengör hällen efter varje du använt den. Då använder du en fuktig duk och ett icke slipande rengöringsmedel. Hällrengöringsmedlet VitroCare avlägsnar brända matrester och polerar din häll mycket effektivt. Medlet lämnar dessutom en skyddande film som gör det enklare vid framtida rengöring. Medlets repfria egenskaper gör att du kan rengöra hällen utan att den lämnar några repor på hällen. Även om du rengör regelbundet kan det ändå skapas svåra avlagringar från gammal smuts. Då kan det behövas alternativa rengöringsmetoder. 

Svåra fläckar

Om det uppstår riktigt svåra fläckar eller avlagringar rekommenderar dig att använda en speciell hällskrapa för glaset och att rengöra hällen med jämna mellanrum. Om du rengör hällen på djupet med jämna mellanrum slipper du jobba så hårt för att få bort smuts.

Skadlig smuts tar du bort på direkten

Viss rengöring är även bra om du gör på direkten då smutsen kan skada hällen. Detta gäller för smält plast, plastfolie, socker och mat med socker i. Använd rengöringsmedlet eller hällskrapan för att få bort smutsen.

Vilken kastrull fungerar med induktion?

En induktionshäll är att föredra för dig som vill laga mat snabbare och med mindre energiförbrukning. Glöm inte att kastruller och stekpannor måste vara tillverkade av magnetiskt material för att induktionstekniken ska fungera. Lämpliga stekpannor och kastruller för induktion är i gjutjärn och stål, medan aluminium, koppar, mässing, porslin, glas och keramik är att undvika! Ett enkelt sätt att testa om dina kärl är magnetiska är att fästa en kylskåpsmagnet på undersidan av kärlet.

Ta gärna en titt på vårt utbud.

Induktionshällar

Induktionsspisar

Skriv ut

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...