diskmaskin_928x379.png

Välj rätt diskmaskin

Electrolux Home har ett stort utbud av diskmaskiner - rymliga, tysta diskmaskiner med belysning, diskmaskiner med tre korgar, energisnåla diskmaskiner. Oavsett vad du är ute efter kan du alltid ta hjälp av våra experter - eller börja med att läsa vår miniguide om diskmaskiner här nedan.

Att veta vilken diskmaskin som är mest lämpad till hemmet är inte helt självklart. Det du kan börja med är att fråga dig själv vilka prioriteringar du har. Är det viktigaste för dig en tyst diskmaskin? Eller ligger ditt fokus på diskmaskinens snabbprogram eller energiförbrukning? En annan viktig fråga är hur stor plats diskmaskinen får ta.

Funktioner - Hitta din bästa diskmaskin

  • AirDry:  Luckan öppnas automatiskt 10 cm i den sista torkfasen, ett naturligt sätt att få maximalt torkresultat. Samtidigt som du spar på energikostnaderna. Du kan läsa mer om AirDry här!
  • Comfort rails: Gör att korgarna i diskmaskinen glider smidigt utan att haka upp sig. Skenorna gör även att korgarna stannar mjukt så att tallrikarna ej tar skada.
  • Övre besticklåda: Placera besticken i övre bestickkorgen och skapa mer plats i nedre korgen. Rymlig och löstagbar gör att det är lätt att tömma diskmaskinen.
  • Proclean: Ger maximal spridning av vattnet med 5 spolnivåer vilket ger renare disk. Spolarmen är dubbelroterande och kommer åt varenda hörn av din disk även när maskinen är fulladdad.
  • Comfortlift: ComfortLift® lyfter upp den understa korden till en belvämare höjd. Diskmaskinerna med ComfortLift® är de första i sitt slag - enkelt att ställa in och tömma. Du kan läsa mer om Comfort Lift här!

Storlek

Välj en storlek på diskmaskinen som passar dina behov, köp inte större diskmaskin än du tror att du fyller på ett par dagar. Diskmaskinens kapacitet anges i antal kuvert, en uppdukning för en person räknas i form av ett kuvert. Hur många är ni i hushållet? En 60 cm bred maskin tar normalt 12 kuvert, en 45 cm bred tar ca 9 kuvert och en bänkdiskmaskin ca 5 kuvert. Ta även en titt på inredningen i diskmaskinen, passar den ditt porslin? Electrolux Home erbjuder diskmaskiner i tre storlekar - 60 cm, 55 cm, och 45 cm.

Energimärkning

Energimarkerade produkter från Electrolux HomeEnergimärkningen finns för att underrätta för dig som konsument, den visar hur pass energisnåla de olika produkterna är. Energisnåla produkter har en lägre driftkostnad och sparar på miljön. Samma märkning används inom hela EU, energiklassningen går från A till G, där A är mest energisnål och G mest energikrävande. Titta även efter energiförbrukningen per diskomgång, den anges i kilowatt-timmar (kwh).  

Ljudnivå

De flesta diskmaskiner idag är betydligt mer tystlåtna än vad de varit förr, men det kan ändå vara bra att titta vilken ljudnivå maskinen ligger på. En ljudnivå under 50 dB(A) anses vara rimligt lågt. Vet du med dig att du kommer att köra diskmaskinen på natten är det extra viktigt att tänka på diskmaskinens ljudnivå. 

Varmt eller kallt vatten

Diskmaskiner som är kallvattenanslutna drar runt 30 procent mindre energi än varmvattenanslutna diskmaskiner. En kallvattenansluten diskmaskin använder endast varmvatten när det verkligen behövs. Tillverkarna anger en högsta temperatur på ingående vatten (60-75°C), baserat på vad inloppsventilerna tål. Ett tips är att sänka temperaturen från 65°C till 55°C, det kommer att minska elförbrukningen med hela 25 procent.

Besök oss i butiken

Hos oss på Electrolux Home hittar du ett urval av flera olika diskmaskiner. Du är varmt välkommen in i någon av våra butiker så att du kan titta på våra olika modeller, jämföra dina favoriter och ta reda på vilken som är bäst lämpad för dig. 

Du kan även ta en titt på våra olika diskmaskiner online - fristående diskmaskinerintegrerade diskmaskinerbänkdiskmaskiner

 

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...