make-it-last-800x440.png

7 steg till en mer hållbar tvätthantering

De flesta förstår fördelarna med klädvård och att bevara kläderna längre, men 5 av 10 vet inte hur man tvättar hållbart. Att tvätta utifrån en befintlig rutin eller vana är vanligt, men om du gör småförändringar i tvättprocessen kan du minska på klimatpåverkan utan extra ansträngning.

Steg 1 - Sänk tvättgraden

Att tvätta kläder i 30 grader, istället för 40 grader, kan minska energiförbrukningen med upp till 35%.

Steg 2 - Spara vatten

Använda ånga för att fräscha upp kläder som inte kräver ett långt tvättprogram och spara mer än 40 liter vatten per tvätt.

Steg 3 - Tvättmedel

Använd flytande tvättmedel när du tvättar färgade kläder då tvättmedel i pulverform innehåller blekmedel som kan vara orsaken till att färgen bleknar.

Steg 4 - Sköljmedel

Använd sköljmedel då det ökar klädfibrernas hållfasthet och gör att de håller längre.

Steg 5 - Korrekt dosering

Tänk på att dosera tvättmedlet korrekt utifrån vattenhårdheten och tvättmängden. Överdosering innebär att du riskerar färgblekning och att kläderna slits. Underdosering kan istället innebära att kläderna blir tråkiga och gråaktiga med tiden.

Steg 6 - Steam Refresh-program

Använda ånga för att fräscha upp kläder som inte kräver ett långt tvättprogram. Ånga behandlar också skrynklor och veck, vilket gör ånga till en hållbar ersättare till strykjärnet.

Steg 7 - Utomhusprogram

Torktumla dina funktionskläder då det återställer det aktiva membranet och därmed optimerar klädernas livslängd och prestanda.

Skriv ut

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...