Nyhetsbrev_1000x500_4.jpg

Återaktivera dina funktionskläder

Att ta hand om sina funktions- och ytterkläder är viktigt för att de ska hålla sig vattentäta över tid och förbli fräscha. Med Electrolux unika Outdoor-program på torktumlare och tvättmaskiner kan du enkelt återaktivera dina funktionskläder och förlänga deras hållbarhet.

Nedan går vi igenom processen för att hålla dina funktionsplagg så fräscha som möjligt, så länge som möjligt.

1. Hur du återaktiverar dina vattentäta funktionskläder

Efter hård användning eller träning börjar det snart odlas bakterier och svett på dina vattenavvisande kläder, vilket i längden kan orsaka lukt och mögel. Med tiden gör detta även att plaggets andningsförmåga försämras. Av dessa anledningar är det därför viktigt att funktions- och skalkläder tvättas frekvent för att hålla sig motståndskraftiga mot väder och vind.

Kom ihåg att tömma fickor, dra upp dragkedjan och stänga alla fickor innan du slänger in plaggen i din tvättmaskin.

2. Välj tvättmedel med omsorg 

När du tvättar funktionsplagg är det flytande tvättmedel som gäller – detta då vanliga tvättmedel kan förstöra den vattenavvisande förmågan på kläderna. Tillsätt också ett vattenavvisande medel i sköljmedelsfacket för att återställa plaggets vattenavvisande egenskaper under sista sköljningen.

OBS! Undvik att använda alla former av pulvertvättmedel, sköljmedel eller blekmedel.

3. Använd tvättprogram som är skonsamma mot ytterplagg

Nu är det dag att ställa in din tvättmaskin på Outdoor-programmet för bästa möjliga effekt. Om du inte har ett Outdoor-program på din tvättmaskin kan du tillsätta en extra sköljning.

4. Torktumla för att återaktivera plaggets ytskikt

Efter tvätten behöver ytskiktet på plagget återaktiveras för att få tillbaka sin vattenavvisande förmåga. Detta görs med hjälp av torktumlarens värme. Lägg in ditt klädesplagg i torktumlaren och se återigen till att använda vårt speciella Outdoor-program.

Kombinationen av rätt temperatur och tid återställer den vattenavvisande effekten och återaktiverar impregneringen.

 

Skriv ut

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...