torktumlare700x395.png

3 fördelar med värmepumpstumlare

När det är dags att välja ny torktumlare kan det vara svårt att veta vilken modell som passar bäst. En värmepumpstumlare kanske är rätta valet för dig. Låt oss guida dig igenom tre fördelar med en kondenstumlare med värmepumpsteknik.

Vad är en värmepumpstumlare?

En värmepumpstumlare är en kondenstumlare med värmepumpsteknik. Den fuktiga luften kondenseras och leds till en vattenbehållare eller bort via en slang om så önskas. Tekniken är ungefär samma som i ett kylskåp fast tvärtom.

Så varför ska du välja en värmepumpstumlare? Främst finns det tre framstående fördelar.

1. Energieffektiv och miljövänlig

Värmepumpstekniken uppnår oöverträffad energieffektivitet med upp till 40 % energibesparing. Tack vare tekniken får du en bättre hantering av dina kläder med mindre förbrukad energi - till skillnad från en vanlig torktumlare. Dessutom har värmepumpstumlaren energimärkningen A++, som är skonsam för elräkningen. I och med den låga energiförbrukningen blir värmepumpstumlaren även ett bra val för miljön.

Många av våra kondenstumlare med värmepumpsteknik är också utrustade med Silent System. Ett torkprogram utformat för att ta bort allt buller och skapa ett lugnt och tyst sätt att torka dina kläder på.

2. Värmepumpstumlaren är enkel att installera

Ytterligare en fördel med värmepumpstumlaren är att ingen extern ventilation krävs. Maskinen behöver inget mer än ett eluttag, vilket gör den väldigt enkel att installera. Rådfråga dock fackman om hur installationen bör gå till för att det ska bli rätt och säkert.

3. Skonsam för dina kläder

Våra värmepumpstumlare torkar i lägre temperatur som inte överstiger 54 grader och behåller därmed också formen på dina kläder längre. Flera av våra kondenstumlare med värmepumpsteknik är utrustade med SensiCare. SensiCare systemet gör att tumlaren anpassar torktiden efter fuktigheten på plaggen. Det sparar både tid och energi för varje tvätt. Eftersom tvätten aldrig torkas längre än nödvändigt skyddas tygerna från att skadas och håller längre.


Välkommen in till någon av våra fysiska butiker eller chatta med oss online. Vi guidar dig gärna genom sortimentet av torktumlare för att hittar den som passar dig och dina behov bäst!

Skriv ut

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...