guide-kyl-och-frys.png

Funktioner kyl & frys

Många av våra kylskåp och frysskåp har smarta funktioner som kan underlätta din vardag. Vi vill gärna tro att vi har ett alternativ i vårt utbud som passar perfekt för just dina behov, oavsett preferenser gällande funktioner, stil och smak eller storleken på ditt kök. Men för att hitta den optimala kylen och frysen kan en början vara att veta vad som finns att välja mellan.

Att byta kyl och frys kan vara ett tidskrävande projekt då det finns en uppsjö av olika produkter och modeller på marknaden. Men vi vill här hjälpa dig med lite information kring några av alla funktioner som finns i dagens kylar och frysar. För att du när det sedan är dags att köpa ny kyl och frys enklare ska veta vad du vill ha.  

Kontrollera insidan från utsidan
Med tydliga elektroniska kontroller på utsidan av din kyl kan du enkelt se temperaturen och om något förändrats i din kyl och frys.

Förvaring på ditt sätt
Våra kombinerade kyl/frysar med flexibel inredning kan underlätta din vardag. Tänk dig ett system som alltid passar varorna du köpt. Med funktionen CustomFlex kan du flytta facken lika enkelt och ofta som du handlar ny mat. Besök gärna våra butiker och fråga oss för att kika på produkterna med denna funktion.

Rätt Luftfuktighet
Twintech-system gör att frukt och grönt förvaras vid exakt rätt temperatur och luftfuktighet, så att deras fräschör, krispighet och naturliga smak bevaras längre.

Kallt vatten direkt från kylen
Njut av färskt och kylt vatten direkt från ditt kylskåp! Med en integrerad vattenberedare kan du få kylt vatten när du vill direkt från kranen i kylskåpsdörren.

Slipp fingeravtryck
Nu är det fullt möjligt att ha vitvaror i snygg rostfri design utan fingeravtryck. Lösningen är en ytfinish med AntiFingerPrint.

LED-belysning
Belys din mat med hållbar och energisnål LED-belysning.

Luktfri kyl
Tack vare den speciella kolstrukturen i ett TasteGuard-filter kan dålig lukt absorberas i kylskåpet och förhindra att den påverkar de naturliga aromerna i matvarorna. Kolfilter består av aktivt kol som renar luften – luften byts alltså inte ut utan recirkulerar. Kolfiltret kräver lite omtanke och måste ibland bytas.

Semesterläge
Med semesterläge justeras temperaturen i din kyl och frys till att förbruka så lite energi som möjligt. Perfekt om du tänkt åka bort och vill sänka energiförbrukningen – utan att kylen börjar lukta.

Kyl-Frys som stängs automatiskt
Om du glömmer att stänga kyl eller frysskåpsdörren slösas energi och temperaturen ökar. Välj kyl och frys med dörrar som stängs automatiskt så minimerar du risken för att din mat förstörs.

Automatisk avfrostning
Många av våra kylar är utrustade med automatisk avfrostning. Men den här funktionen behöver du aldrig mer lägga tid på att frosta av frysen och du får mer utrymme till dina varor. 

Effektivt kylsystem
Med ett smart FreeStore-kylsystem skapas ett optimalt klimat för dina råvaror som gör att de håller längre. Tekniken tillåter ett jämnt luftflöde i hela kylskåpet som gör att den höga luftfuktigheten stabiliseras och gör att maten håller sig fräsch längre.

Snabbinfrysning
Tekniken för snabbinfrysning tillåter temperaturen i frysen att sjunka snabbare. Med denna funktion förkortas infrysningstiden och råvarornas smaker, konsistens och vitaminer förlängs. Temperaturen återgår sedan automatiskt till det tidigare inställda värdet.

Plats för alla dina frukter och grönsaker
Vissa av våra kylar är utrustade med en Spaceplus-låda. Med denna låda har du alltid tillgång till dina frukter och grönsaker på ett enkelt sätt tack vare dess storlek på 44 liter och smarta teleskopskenor. 

Ergonomiska handtag
Med handtag integrerade i dörren får du inte bara handtag som är sköna att ta i utan också förstklassig design.

Shoppingfunktion
Shoppingfunktionen kyler snabbt ner kylskåpet efter att du packat in veckohandlingen.

Multiflow
Livsmedlen håller sig bäst med MultiFlow. Tekniken upprätthåller en stabil temperatur genom att kylskåpet cirkulerar kall luft, vilket förhindrar att livsmedlen torkar ut. Den skapar en miljö som håller maten färsk tills nästa gång du handlar.

Cooling 360°
Jämn kylning som bevarar livsmedlen och minskar svinnet. Cooling 360° med en premiumklassad insida av rostfritt stål minskar matsvinn med avancerad kylning. Effektiv ventilering ger 30 % bättre temperaturfördelning på varje hylla – fräscha livsmedel var du än placerar dem.

Extra Chill-låda
Med Extra Chill-lådan kan du skydda kvaliteten och smaken på dina pålägg. Lådan håller en lägre temperatur än resten av kylskåpet tack vare en aktiv cirkulation av kall luft.

DrinksChill-funktion
DrinksChill-funktionen används för att ställa in ett ljudlarm på önskad tid. Det är användbart när t.ex. matvaror enligt receptet ska svalna en viss tid. Det är även praktiskt när det behövs en påminnelse för att inte glömma flaskorna i frysen som snabbkyls.

Flaskhylla
Håll dina drycker kylda och din kyl organiserad med en flaskhylla. Det får plats 3-4 flaskor eller 6-8 burkar och de monteras enkelt, antingen på undersidan av en glashylla eller direkt i kylskåpets löpare beroende på modell.

Skriv ut

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...