plaza-tvatt-3-800x440.png

Plazas hederspris inom hållbarhet 2022 går till Electrolux

”GOD IS IN THE DETAILS”, ett berömt citat om att den stora helheten alltid börjar i omsorgen av det lilla.

Electrolux lever upp till frasen genom sitt helhetsgrepp av hemmets många rum, främst de mest energiintensiva: kök, bad och tvättstuga.

Företaget har en ovanligt ”bjussig” attityd där allt inte bara handlar om att sälja sina produkter – som förvisso är i frontlinjen av hållbarhet tack
vare konkreta produktfördelar – utan att man bjuder på kunskap i hur vi enkelt kan ändra våra vardagsrutiner och därmed göra stor insats för miljön, till exempel genom att tvätta det mesta på 30 grader, tack vare mer effektiva maskiner. Lägg därtill att Electrolux har som målsättning för 2030 att vara klimatneutrala, ett mål som idag banar väg för alla de val Electrolux står inför. Med ett initierat och engagerande helhetsgrepp kring hem och hållbarhet imponerar Electrolux, vilket gör dem till årets vinnare i kategorin Helhet.

Electrolux 5 enkla hållbara tvätttips

  1. ”Tvätta mer sällan. Vid varje tvätt släpps 700 000 mikroplastfibrer ut.”
  2. ”Fyll maskinen till max – större tvättmängder minskar utsläppet av mikroplastfibrer, på grund av minskad friktion mellan vattnet och textilierna.”
  3. ”Tvätta på låg temperatur – att du behöver tvätta på 60°C för att det ska bli rent är en myt. Dessutom sliter högre temperaturer mer på kläderna och släpper ut mer mikroplast. Låg temperatur sänker elräkningen.”
  4. ”Undvik sköljmedel då det bidrar till ytterligare utsläpp av plastpartiklar.”
  5. ”Installera ett mikroplastfilter som minskar mängden fibrer som går ut i tvättmaskinens avloppsvatten.”

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...