Välj rätt luftrenare för att hålla borta luftföroreningar och partiklar i luften

Vaknar du upp med täppt näsa och svullna ögon? Upplever du att du har luftföroreningar hemma och att din allergi blir värre? Oavsett om du lider av pollenallergi, astma eller någon annan allergi kan en luftrenare från Electrolux vara något för dig.

Om ventilationen i ditt hem inte fungerar som den ska, kan det leda till att pälsdjursallergen, pollen, damm, kvalster, kemikalier och rök inte vädras ut ordentligt och du kan bli sjuk. För en allergiker kan symptomen lätt förvärras i en sådan inomhusmiljö. Men även den som inte har problem sedan tidigare, kan drabbas av både astma och allergi om man utsätts för dålig luft under en längre tid.

– Riskfaktorer för astma i inomhusmiljön är bland annat fuktskador, dålig ventilation, nymålade rum, mjukgörare i plaster och tobaksrök. Ofta är det samverkande faktorer som tillsammans ger större risk, säger Marie-Louise Luther, Ombudsman inomhusmiljö på Astma- och Allergiförbundet.

Med sin innovativa teknik kommer en luftrenare från Electrolux att göra ditt livhemma mer hälsosamt och bekvämt. Renaren når varje hörn av rummet och säkerställer effektiv cirkulation med flerstegsfiltrering som tar bort föroreningar och partiklar i luften. HEPA-filtreringstekniken neutraliserar 99,99 % av fångade bakterier* och filtrerar bort 98 % av virus*.

Känn tryggheten och upplev renare luft med en luftrenare från Electrolux.

Förebygg luftföroreningar och sjukdomar genom en bra luftrenare 

– En luftrenare kan vara ett komplement för personer som reagerar på partiklar, pollen eller avgaser, särskilt i bostäder med självventilation, säger Marie-Louise Luther. 

LuftrenareElectrolux Pure A9 - Skräddarsydd luftrening

Electrolux Pure A9 är skapade i en modern skandinavisk design som passar in i hemmet. Pure A9-luftrenarna är utrustade med ett PureSense system som reagerar på förändringar i luftkvaliteten. Systemet mäter kontinuerligt kvaliteten på inomhusluften och anpassar automatiskt luftflödet för att säkerställa en hälsosam inomhusmiljö.
Genom att luften sprids i en spiralrörelse når den ut i hela rummet och cirkulerar naturligt och behagligt. Luftrenarna i Pure A9-serien arbetar tyst och har en lägsta ljudnivå på 21dB. När luftrenaren har full hastighet är ljudnivån 48dBA (400 CADR)/52 dBA (600 CADR) vilket motsvarar normal konverstaionsnivå.  

I februari 2021 blev PA91-604GY utsedd till bäst i test i Aftonbladets stora test av luftrenare. Nedan har vi listat några av de motiveringar som bidrog till vinsten: 

 • En effektiv luftrenare som dessutom är extremt tyst!
 • Snygg design och smart, går enkelt att ansluta till Electrolux app
 • Diskret och tyst luftrenare som klarar ytor upp till 100m2
 • Electrolux luftrenare har inga problem att klara testerna av luftkvaliteten i rummet som vi testar i

Skräddarsy din luftrening med luftrenarna i Pure A9-serien genom att välja det filter som passar bäst för ditt behov eller säsong. Det finns filter för pollen, damm och husdjur. Du kan även ha kontroll över din luftrening genom appen. I den får du direkt information om luftkvalitetsnivåerna i ditt hem. Du kan även justera dina inställningar, var du än befinner dig. 

Flow A3 - Stilren kompakt luftrenare, för upp till 40m²

Flow A3 är den nya kompakta och intuitiva luftrenaren som är anpassad för ge dig renare luft i de mindre rummen i ditt hem. Luftrenaren är endast 38 cm hög och 24 cm bred vilket gör den väldigt smidig att placera. Flow A3 är utrustad med ett flerstegsfilter som fångar upp mikrodamm (PM 2,5), lukt (acetaldehyd) och skadliga luftburna ämnen (formaldehyd) och indikerar i två steg när filtret behöver bytas ut (beräknad filterlivslängd är upp till 12 månader beroende på användning). Luftrenaren har en lägsta ljudnivå på bara 26 dB (uppmätt 1 m framför produkten) när den används i Nattläge. Vid maximal hastighet är ljudnivån 49 dB (uppmätt 1 m framför produkten), jämförbart med nivån på ett middagssamtal på en restaurang. Flow A3 reagerar på partikelmängden (PM 2,5) i luften och justerar automatiskt fläkthastigheten för en effektiv rening och den intuitiva touch-displayen gör det enkelt att justera funktionerna så att den renar luften runt dig på ett bekvämt sätt. En perfekt luftrenare för trånga utrymmen. 

Luftrenare Pure A9

Tips! En luftrenare ersätter inte städningen hemma. Försök att ha öppna och lättastädade ytor och undvik heltäckande mattor. Komplettera din luftrenare med en dammsugare som är utrustad med ett filtersystem som förhindrar att mikropartiklar sprids i luften för bästa resultat.

Checklista när du köper en luftrenare

 • Hur stort utrymme har du? Olika modeller renar olika mycket luft per timme. Modellerna ur serien Pure A9 är anpassade för rum på upp till 129 m². 

 • Välj en tystgående luftrenare för att kunna ha den igång även i sovrummet. Satsa på en produkt som ligger under 30 dB(A).

 • En luftrenare med tvättbart filter och aktivt kolfilter är att föredra. På så sätt tar du bort 99,97 % av alla farliga partiklar och föroreningar som mögel, pollen, kvalster, tobaksrök och allergener från husdjur.

 • En luktsensor fungerar som en elektronisk näsa som känner av t ex tobaksrök eller parfym och på så sätt ökar luftflödet för att snabbt rena luften.

 • Välj en produkt med tydlig display där du direkt ser luftkvaliteten i rummet samt när det är dags att byta filter.

 • Välj en luftrenare med uppkoppling.
  Anslut till appen och optimera luftkvaliten hemifrån eller när du är borta.


Astma- och Allergiförbundets nordiska märkning

Astma- och Allergiförbundet i Sverige, Norge och Danmark lanserade under 2018 en gemensam nordisk produktmärkning, Asthma Allergy Nordic. Denna märkning ska vägleda konsumenter till att kunna välja produkter som är bra ur allergisynpunkt. De rekommenderade produkterna är märkta med Asthma Allergy Nordics logotyp. Flera av Electrolux luftrenare, bland annat luftrenarna i Pure A9-serien har fått denna märkning.

Så ofta behöver du byta filter

En del filter är tvättbara, vilket kort och gott innebär att du kan ta bort damm och partiklar och sedan blötlägga det. Filtret mister så småningom sin förmåga att effektivt fånga upp partiklar och behöver då bytas ut. Filter som inte går att tvätta behöver bytas 1–4 gånger per år beroende på hur mycket du använder din luftrenare. En filterindikator på luftrenaren talar om när ditt filter behöver bytas.

Vad betyder CleanCel och Plasma Wave?

CleanCel är en kemisk förening som hämmar tillväxten av bakterier, virus, mögel, svamp och jäst. CleanCel läggs på som ett extra lager på det aktiva kolfiltret. Plasma Wave bryter upp skadliga molekyler och genererar väte och vattenånga.

*Testad med Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Klebsiella pneumoniae och Serratia marcescens enligt standarderna i GB 21551.2-2010 Bilaga B år 2021 och med influensavirus A H1N1: A/PR/8/34 (ATCC VR – 1469) Värdcell: MDCK enligt ISO 18184: 2019 (E)

Skriv ut

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...