header_ny_strykjarn.png

Så tar du hand om dina kläder!

Genom att välja rätt ångstrykjärn med funktioner som passar dig kan du ta hand om dina kläder och öka hållbarheten på ett effektivt sätt. Det spelar ingen roll om du stryker ofta eller sällan. För ett perfekt resultat finns strykjärn med en extern och behändig ångstation som gör kläderna skrynkelfria på kort tid. Vi har strykjärn med ångstation för extra ånga som passar alla behov och tillfällen.

Ångstation för perfekt strykning

Tänker du på vad och hur mycket du stryker? I valet av strykjärn kan just dina strykvanor vara nyckeln till att hitta det perfekta strykjärnet. Hos oss hittar du modeller för alla behov, och vi lovar kvalitet, säkerhet och genomtänkta detaljer.

Det finns en mängd olika versioner av olika strykjärn, med ångstation eller utan, och ibland kan det vara svårt att veta vilken modell man ska välja. Så vad är egentligen skillnaden mellan de olika strykjärnen och dess prisklasser? Malin Källström, Product Line Manager på Electrolux Small Appliances reder ut begreppen:

-Skillnaden mellan våra traditionella strykjärnsmodeller är materialet på sulan och hur motståndskraftig den är för repor. Ett dyrare strykjärn har en lite mer kvalitativ stryksula som tål mer och har dessutom finare distribution av ånghålen, säger Malin Källström.

-Effekten på ångan, ”ångpuffen”, ligger på mellan 100g/min för en enklare modell och 180g/min för vår toppmodell. När vi kommer till användarvänligheten kan det röra sig om att man får en längre sladd, en större vattentank eller att man får en specialfunktion på en premiummodell som exempelvis en så kallad precisionsspets på fronten av strykjärnet så att man lätt kan stryka runt knappar, säger Malin Källström.

Extra ånga från ett ångstrykjärn med station

Tillhör du dem som stryker allt ifrån gardiner till underkläder, vill ha skjortor som ser ut som om de är plockade direkt från galgen i affären eller inte kan sova på skrynkliga lakan? Då är ett strykjärn med ångstation något för dig. Ångstrykjärnet med station från Electolux, E8ST1-8EGM, ger en effektiv strykning med högt ångtryck och rymmer så mycket som 1,2 liter vatten. Den reptåliga stryksulan gör att strykjärnet glider lätt och den smarta fördelningen av hålen för ånga gör att ångan fördelas jämt och du kan stryka smidigt i alla riktningar vilket ger ett fantastiskt resultat på mycket kort tid.

Stryktips – stryk med mer ånga för slätare kläder

Läs tvättråden där du hittar symbolerna för strykning. Det är ett strykjärn med en till tre prickar som symboliserar vilken temperatur man ska stryka med. Är det ett överkorsat strykjärn så ska du inte stryka plagget alls.

Att stryka en skjorta är en konst i sig och skolorna är många. Börja med de små partierna som krage, manschetter och ärmar. Fortsätt därefter med de stora partierna som rygg och framsida. I den här ordningen minimerar du risken för att skrynkla till redan strukna partier. Ett annat sätt att få sina skjortor släta och perfekta är att använda en steamer för att ånga plaggen. Läs mer om fördelarna med att ånga kläder med en steamer i vår inspirationsartikel!

Välkommen in till oss i butiken, vi guidar dig gärna genom sortimentet av strykjärn och tvättmaskiner för att hitta de alternativ som passar dig och dina behov bäst!

Hitta din närmsta butik här.

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...