dammsugare-djurhar.png

Dammsugare för djurhår - hitta rätt modell för ditt hem

Det är inte bara hunden som är människans bästa vän. För husdjursägare kan en riktigt bra dammsugare vara en pålitlig och lojal kompanjon i hushållet. Med en dammsugare som effektivt kan få bort djurhår från soffan, mattan och sängen blir städningen en enkel match. Är du husdjursägare och behöver en dammsugare speciellt anpassad för att få bort djurhår? Vi tipsar om smarta funktioner som får bort oönskad päls och hur du som husdjursägare väljer rätt dammsugare!

Därför behövs en dammsugare som klarar djurhår

Att få bort djurhår, päls och smuts kan ibland kännas som en ständig kamp för husdjursägare. Förmodligen har du även många gånger förvånats över hur päls och smuts från ditt husdjur tycks hamna och fastna precis överallt. En dammsugare som är utvecklad för hem med husdjur kan därför vara en väl värd investering för att enklare handskas med kampen mot djurhår och smuts. Det som gör dessa dammsugare mer effektiva mot djurhår än andra modeller är de funktioner och verktyg som de kommer utrustade med. Det kan till exempel vara ett motoriserat munstycke som enklare samlar upp päls och smuts eller teknik som smidigt rengör borstvalsen från djurhår och päls.

Vilken dammsugare ska jag med husdjur välja?

När du som husdjursägare står inför valet av dammsugare så finns det några olika saker att fundera kring. Genom att besvara följande tre frågor kan du komma fram till vilken typ av dammsugare som bäst hjälper dig hålla hemmet fritt från djurhår och smuts.

  1. Hur bor du? Valet av dammsugare hänger en del på ditt boende. Bor du till exempel i en mindre lägenhet där det går snabbt att städa så kan en smidig skaftdammsugare eller robotdammsugare vara ett bra alternativ. Bor du däremot i ett hus med trappor där till exempel en robotdammsugare får det svårare att arbeta så rekommenderar vi istället en kraftfull dammsugare eller en skaftdammsugare med lång batteritid.
  2. Äger du husdjur som fäller mycket päls? Då kan det krävas en dammsugare med kraftfull sugeffekt och motoriserat munstycke som enkelt samlar upp djurhår och smuts. Om ditt husdjur fäller väldigt mycket och du börjar bli trött på att dagligen dra fram dammsugaren så kan en robotdammsugare vara rätt för dig för att dagligen få rent på golvytor. Ställ in ett dagligt städprogram med hjälp av tillhörande app eller starta den så snart du och ditt husdjur lämnar hemmet. Ett riktigt smart sätt för husdjursägare att hålla hemmet städat!
  3. Behöver du en dammsugare för flera syften? I Electrolux Homes breda sortiment finner du så kallade 2-i-1 dammsugare där du, som namnet avslöjar, får två typer av dammsugare i en enda produkt. Nämligen en sladdlös skaftdammsugare med en löstagbar enhet som blir en handdammsugare. En 2-i-1 dammsugare kan till exempel vara ett bra alternativ om du och ditt husdjur gillar att vara ute i naturen och där du behöver ett smidigt sätt att rengöra bilens interiör efter utflykten. Skaftdammsugare med löstagbar handdammsugare ger dig också mer frihet i dammsugningen. Ta bara loss handenheten när du behöver nå svåråtkomliga utrymmen i hushållet där päls och smuts lyckats leta sig in eller när du vill få bort djurhår från möbler.

Electrolux Homes dammsugare för husdjursägare

I vårt sortiment finns flera olika modeller av dammsugare som får jobbet gjort. Oavsett om du är ute efter en robotdammsugare, skaftdammsugare eller en vanlig dammsugare med sladd så kan du hitta en modell som hjälper dig få bukt med djurhår och smuts. Bekanta dig med några av våra dammsugare och hitta din favorit!

Electrolux WQ81-ANIMA – Kraftfull dammsugare mot djurhår

Sladdlösa och smidiga skaftdammsugaren Electrolux Well Q8 är minst lika kraftfull som en traditionell dammsugare. Med ergonomisk design som möjliggör enkel och snabb rengöring av ytor i hemmet där djurhår och damm lätt samlas. Det medföljande PETRO PLUS-munstycket är anpassat för effektiv uppsamling av djurhår, vilket gör denna dammsugare till en favorit bland husdjursägare.

Läs mer om skaftdammsugaren Well Q8

PQ91-ANIMA-DA-700x700.png

Electrolux PQ91-ANIMA – Med självrengörande munstycke

Electrolux dammsugare Pure Q9 är en lätt men kraftfull 2-i-1 dammsugare som även den kommer utrustad med BrushRollClean™-teknik. Förutom att munstycket är självrengörande så är det också utrustat med små lampor som gör att smuts och djurhår blir lättare att upptäcka under städning. Dammsugaren har dessutom en enastående drifttid på upp till 55 minuter med full prestanda under hela städningen.

Läs mer om 2-i-1 dammsugaren PQ91-ANIMA

Electrolux EB61A6UGMed munstycke som fångar upp djurhår

Electrolux EB61A6UG Animal 600 är en kraftfull, tillförlitlig och miljövänlig dammsugare och ett utmärkt alternativ för dig som har husdjur hemma. Dammsugaren kommer med en smidig slang samt flera munstycken som passar bra för att suga upp djurhår från möbler, mattor, klädsel eller andra textilier. Med Electrolux Animal 600 blir du kvitt damm och djurhår och skapar en fräsch hemmiljö för både dig och dina husdjur.

Läs mer om dammsugaren Animal 600

PD82-ANIMA-dammsugare-djurhar.png

PURE D8.2 ANIMA – Tyst och intelligent dammsugare

Att dammsuga efter sina husdjur ska vara enkelt. PURE D8.2 hjälper dig städa både tyst och smart. Med en ljudnivå på endast 57 dB stör du varken husdjuren eller andra familjemedlemmar med höga ljud. Tack vare den intelligenta SmartMode-tekniken behöver du inte heller ändra inställning när du glider från golv till matta. Dammsugaren känner automatiskt av underlaget och justerar sugeffekten därefter. Dessutom kommer PURE D8.2 utrustad med AeroPro 3-i-1 munstycke som hjälper dig komma åt precis överallt där djurhår och annat damm gömmer sig. Testa det lilla munstycket och gör rent hyllor, textilklädda möbler och trånga ytor som bakom element med ett och samma tillbehör.

Läs mer om PURE D8.2 ANIMA

PI92-4ANM-robotdammsugare-djurhar.png

Robotdammsugaren PI92-4ANM – Automatisk daglig städning via app

En robotdammsugare kan inte hjälpa dig få möbler och hyllor päls- och dammfria men kan likväl vara en klippa när det kommer till vardagsstädningen. Med robotdammsugaren Pure i9.2 kan du njuta av ett nystädat hem varje dag och samtidigt få mer tid över till ditt husdjur. Sätt igång dammsugaren med hjälp av PUREi-appen när du är ute på en långpromenad med hunden och kom hem till ett dammfritt hem. Tack vare sin triangulära form och sidoborsten PowerBrush™ så rengörs kanter och hörn effektivt.

Läs mer om PI92-4ANM

Välkommen in till din närmaste Electrolux Home butik för mer guidning till rätt dammsugare för djurägare! Vår experter hjälper dig hitta rätt modell för ditt hem med husdjur.

Skriv ut

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...