ugn.png

Ugn - Läs mer om de olika funktionerna

Varmluft, ånga, grill eller vanlig över- och undervärme? Det finns många alternativ och produkter att välja bland. Nedan har vi förklarat några av funktionerna du kan stöta på när du letar efter en ugn. Du glömmer väl inte att våra experter står redo att hjälpa dig om du har några funderingar?

Allt fler väljer separat ugn och häll när de renoverar sina kök, med denna lösning ökar antalet valmöjligheter markant. Du kan till exempel placera din ugn i en bekväm arbetshöjd. Du får ett större urval vad gäller storlekar och fler möjligheter att kombinera olika funktioner. Hos oss har du möjlighet att välja en inbyggnadsugn som passar dina behov!

Olika funktioner för ugnarÅngugn
Våra ångugnar är vanliga ugnar med alternativet ånga. Ångan kombineras med varmluft, på så vis kan du fortsätta laga alla dina favoritrecept, men med skillnaden att köttet blir mörare och brödet högre. Med ånga är det enkelt att få perfekta måltider varje gång. 

Varmluft
Förutom vanlig över och undervärme har flera ugnar även varmluft. Detta innebär att luften cirkulerar runt och fördelas jämnt inne i ugnen. Detta gör att du kan baka och laga mat på flera nivåer samtidigt och med lägre temperatur. Det smarta varmluftssystemet garanterar att varm luft cirkulerar jämnt i ugnsutrymmet för en snabbare och mer energisnål tillagningsprocess.

Matlagningstermometer
Ställ bara in den temperatur du önskar och sätt in matlagningstermometern i maträtten. Ugnen kommer att göra resten och talar om för dig när din rätt är färdig. Matlagningstermometern placeras alldeles vid öppningen på ugnen.

Upptining
Upptining är en fantastisk funktion för tining av fryst mat som ibland kan vara svår att tina jämnt i mikron (t.ex. kycklingfiléer).

Sval vid beröring
Ett utvalt sortiment av våra ugnar är utrustade med specialutvecklade luckor som håller utsidan av ugnsluckan sval, de uppnår en högsta temperatur på 30C över rumstemperaturen.

Lågtemperaturstekning
Kött som tillagas på låg temperatur i ugnen blir extra saftigt och mört. Vi har därför ett program för lågtemperaturstekning i flera av våra ugnar. Med denna funktion steks köttet först i 120C eller 150C och efter tio minuter sänks temperaturen automatiskt ner till 80C. Med matlagningstermometer i köttet slår ugnen dessutom av automatiskt när köttet nått önskad innertemperatur.

Självrengörande ugn
Spara massor av tid med en pyrolytisk självrengörande ugn. Ugnen rengörs med bara ett knapptryck. När funktionen aktiveras förvandlas resterna till aska. Ugnen kan dessutom tala om för dig när den behöver rengöras – total renhet utan ansträngning!

Slipp fingeravtryck
Ytbehandling AntiFingerPrint som du finner på många av våra rostfria alternativ gör att du slipper fingeravtryck och liknande på frontplåten. Ugnen håller sig fin trots flitig användning av både stora som små i familjen.

Bakplåtsskenor
Utdragbara bakplåtsskenor gör det lätt att dra ut plåten och komma åt så att du enkelt kan placera rätter och servera direkt från ugnen. Du kan enkelt flytta bakplåtsskenorna och placera plåtarna där du behöver dem.

Touchdisplay
Vissa av våra ugnar är utrustade med en touchdisplay där du själv kan välja t.ex. tillagningens sluttid och längd. Läs gärna på en extra gång vilka egenskaper ugnen du är intresserad av har.  

Skriv ut

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...