Kraftfulla dammsugare som rekommenderats av Astma- och Allergiförbundet

När du ändå är på jakt efter en riktigt bra dammsugare, varför inte välja en som blivit rekommenderad av Astma- och Allergiförbundet? På så vis kan du se till att hemmet är en frizon där allergier inte besvärar någon. Genom att välja rätt dammsugare kan du minska mängden damm, smuts och pollen som försämrar inomhusmiljön. Låt till exempel Electrolux dammsugare Pure D9 bli din nya vardagshjälte!

Vad är en allergivänlig dammsugare?

En allergivänlig dammsugare hjälper till att förbättra miljön inne och din livskvalitet. Den tar effektivt upp partiklar som damm, pollen, päls, mögelsporer, kvalster och smuts som kan vara besvärligt för dig med allergi eller astma.

Bra filtrering och tätslutande system

Allergivänliga dammsugare utmärker sig med särskilt bra filtrering och tätslutande system, så att skadliga partiklar inte läcker ut ur dammsugaren. De brukar vanligtvis vara utrustade med ett speciellt utblåsfilter som fångar mikroskopiska partiklar från dammsugaren. På så vis minskar dammsugaren även besvär som du känna av vid själva städningen. Även dammupptagningen brukar vara särskilt bra för allergivänliga dammsugare. 

Vilka krav finns för att få Svalanmärkningen från Astma- och Allergiförbundet?

Ett enkelt sätt att välja rätt dammsugare är att gå efter Svalanmärkningen som Astma- och Allergiförbundet utfärdar. För att en dammsugare ska få märkningen är det viktigt att den tar upp och avskiljer mikroskopiska partiklar som annars kan irritera luftvägar och slemhinnor. Dammsugaren utvärderas även på dammupptagning, hur tätt systemet är, filtereffektivitet, hantering vid filterbyte med mera.

Rekommenderad av Astma och Allergiförbundet - Svalanmärkning

Astma- och Allergiförbundets nordiska märkning

Astma- och Allergiförbundet i Sverige, Norge och Danmark lanserade under 2018 en gemensam nordisk produktmärkning, Asthma Allergy Nordic. Denna märkning ska vägleda konsumenter till att kunna välja produkter som är bra ur allergisynpunkt. De rekommenderade produkterna är märkta med Asthma Allergy Nordics logotyp. Flera av Electrolux dammsugare, bland annat dammsugarna i Pure D9-serien har fått denna märkning.

Hur kan Electrolux dammsugare Pure D9 hjälpa mot allergi och astma?

Om du känner av besvär hemma kan det vara bra att se över din dammsugare. En trött och gammal dammsugare kan sprida ut allergener via utblåsluften. En bra början till ett mer hälsosamt hem är därmed att ersätta dammsugaren med en dammsugare anpassad för dig med allergi och astma.

Sköljbart filter, självslutande dammpåsar och hygienisk tömning

Electrolux dammsugare Pure D9 är speciellt framtagen för optimal dammupptagning och minimalt partikelutsläpp av de minsta partiklarna. Filtret är anpassat till varje enskild modell i serien för bästa resultat. Hela serien är A-klassad i filtrering enligt EUs energimärkning (665/213 –II).

Dammsugarpåsen S-bag tillsammans med filtret och den effektiva motorn säkerställer att allt damm fångas upp och blir ordentligt inkapslat och luften i utblåset blir ren.

När det är dags att byta påse stänger sig öppningen på dammsugarpåsen automatiskt så att inget damm kommer ut. Dammpåsen sitter fast i ett "CleanLift-handtag" som du bär direkt till sophinken och när du trycker på knappen frigörs dammpåsen och faller automatiskt ner i sophinken utan att du behöver ta i den. Enkelt och hygieniskt!

Pure D9 är en serie med dammsugare från Electrolux. 10 av 11 modeller har fått Svalanmärkningen av Astma och Allergiförbundet.Electrolux allergivänliga dammsugare - Rekommenderade av Astma- och Allergiförbundet

Pure D9 lanserades i mars 2018 och hela serien har fått utmärkelsen som rekommenderad produkt av Astma- och Allergiförbundet. Följande hittar du hos oss på Electrolux Home:

Se alla dammsugare hos Electrolux Home

Skriv ut

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...