Köksplanering

Köksplanering är den perfekta hjälpen för dig som går i kökstankar. Vi erbjuder dig köksplanering där vi tillsammans ser över dina möjligheter och ritar på ditt kök, helt kostnadsfritt. Boka tid med en köksinredare idag! Om du bor inom fem mil från en butik finns möjlighet till hembesök.

Boka
 • Tack för att du bokat en köksplanering!
  Vi kommer inom kort att ta kontakt med dig. 

Läs mer

Köksplanerare - så ritar vi ditt kök

Ska du planera kök och behöver hjälp på traven? När du bokar tid med våra köksinredare sitter vi tillsammans ned och diskuterar ditt blivande kök. I vår köksplanerare och ritningsprogram sätter vi upp ett kök som motsvarar era behov och önskemål. Med en 3D-ritning får du en bättre känsla för hur köket kommer bli och kan finjustera så att köket blir precis som du vill ha det. 

Planera kök med hembesök

Våra köksritare kan erbjuda hembesök, vi ser gärna att ett första möte sker i butiken så att vi kan få en bättre bild av vilket kök ni drömmer om. I butiken har vi olika materialval och färgprover vilket underlättar i planeringsstadiet. Men om kunden av någon anledning önskar hembesök kan det gå att ordna, så länge du bor inom fem mil från butiken. Då kan vi på plats se över ditt befintliga kök och vilka förändrigar du vill göra. 

Varför ska jag boka köksplanering? 

Att boka köksplanering är ett sätt att genomföra ett tryggare köksköp. Du får hjälp av köksinredare som besitter massor med kunskap och erfarenhet av kök och köksrenoveringar. De kan råda dig, smått som stort, och vara ett personligt stöd när du ska renovera köket. Ett möte med våra köksinredare är även helt kostnadsfritt. Tjänsten är till för att hjälp dig och se till att dina behov tillgodoses och att du får dina drömmars kök. En annan fördel med att få hjälp med din köksplanering är att vi kan sammankoppla dig med duktiga köksinstallatörer om behov finns. Kanske behöver du hjälp med att ta ner det gamla köket? Eller montera det nya? Eller både och? Vi lyssnar på dina behov och ser till så att du känner dig säker längs hela processen, från ax till limpa. 

Gratis köksplanering i våra butiker 

Vi utför normalt vår köksplanering i våra butiker. Efter du lämnat en förfrågan via formuläret till den butik du önskar besöka, kommer de i sin tur att kontakta dig. Tillsammans bestämmer ni tid och datum för ert möte. Vi rekommenderar att du inför din kommande köksplanering ser över vilken typ av kök du uppskattar, allt från lucka till detaljer som beslag och knoppar. Du kan se alla våra kök här och du kan även bläddra i vår kökskatalog där du ser hela produktsortimentet. Anteckna gärna de kökstillbehör du är intresserad av. Det är även bra om du kan ta med dig en ritning av ditt nuvarande kök med mått. Bilder på ditt kök hjälper även på traven. Butiken kommer ge dig mer information om hur du bäst förbered dig inför mötet. 

 

 

Hur ritar jag upp mitt nuvarande kök till mötet?

För att kunna planera ditt nya kök behöver vi se över hur ditt kök ser ut idag och vilka förutsättningar som finns. Du behöver därmed ha med en ritning till mötet för att vi ska kunna hjälpa dig på bästa sätt. Vi rekommenderar dig att följa de tio stegen nedan när du tar fram din ritning.

 1. Rita in kökets alla väggar och skriv ner måtten utanför kökets väggar.
 2. Mät fram till alla fönster och dörrfoder. Glöm inte att mäta höjden upp till fönstret och fönstrens respektive dörrarnas totala mått inklusive foder. Anteckna måtten vid respektive objekt. 
 3. Mät och rita in element eller andra hinder som kan finnas på väggarna, till exempel skorstensstockar med mera. 
 4. Mät och rita in var avlopp och vatten är placerade. 
 5. Mät och rita in var ni har ventilationen/fläkten idag. 
 6. Mät och gör en anteckning om hur högt ni har till tak. 
 7. Gör ett streck för att ange vilket håll era fönster respektive dörrar öppnas åt. 
 8. Rita lite lätt på skissen vilken form ert kök har idag - på ett ungefär. 
 9. Rita in var ni har ett eventuellt köksbord placerat idag. 
 10. Kom in till oss så renskriver vi er skiss i vår köksplanerare och påbörjar ritningen av ert nya kök.

Utifrån "finskissen" diskuterar vi olika idéer, önskemål och andra måsten. För säkerhets skull kan vi hjälpa er att kontrollera alla mått och placeringar i ditt kök, för att undvika obehagliga överraskningar när köket ska monteras.

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...