5tips_sovrumsforvaringen-2020.png

5 tips för bättre sovrumsförvaring

Har du också tänkt på hur du kan utnyttja din förvaring i sovrummet bättre? Vi tipsar om smarta lösningar för bättre inredning av ditt sovrum. Inspiration till sovrumsinredning och klädförvaring!

1. Planera din klädförvaring i förhand

Utan en väl planerad klädförvaring är det lätt hänt att du slänger kläder lite överallt, och det blir fortare stökigt. Om du, innan du investerar i ny klädförvaring, planerar och tänker till blir det lättare att underhålla och strukturera din klädförvaring. Ordning och reda med mindre ansträngning helt enkelt.

En stor garderob med fack, lådor och stänger för dina kläder passar sig bra i många sovrum. Där får du plats med det mesta, håller dem gömda och har god ordning.

2. Använd sovrummets förvaring som del av inredningen

Det ska vara kul att förvara. Det finns mängder med lösningar på förvaring som är både snygga och lätt smälter in i inredningen. Lådor är bra för att stapla, ställa ovanpå hyllor eller garderober, eller placera under sängen. Lådor är också praktiska för att förvara mindre accessoarer i hyllor och garderober. Utseende på lådorna kan skilja mycket beroende på var du ställer dem och hur mycket du vill att de ska synas.

3. Utnyttja utrymmen under säng, nattduksbord och andra möbler

Utrymmen under sängen, nattduksbordet, över garderober eller andra områden är perfekt om du vill använda ytan och samtidigt ställa något mer avskilt.

Bra att tänka på är att förvara kläder, eller andra saker, som inte används så ofta. De här lådorna eller utrymmena är ofta mindre smidiga att komma åt i jämförelse med en garderob.

4. Möblera om i sovrummet och ställ sängen på en annan plats

Sängen är ofta placerad i ett hörn eller längsmed väggen. Om du har möjlighet - prova någonting nytt och placera den någon annanstans – det kan skapa magi. Med en säng som är mer centrerad i rummet kan du testa din kreativitet genom olika placeringar av resten av inredningen. Testa med att ställa en, eller två, garderober bakom sängen istället.

Eller varför inte testa en mer minimalistisk stil. Ett förslag är att hålla all förvaring i garderober och under sängen. Då blir sängen en central punkt i rummet utan distraktion av andra möbler.

5. Förvara sängkläder och gardiner i sovrummet

Sängkläder, gardiner och annan inredning som tillhör sovrummet kan placeras i sovrummets förvaringsutrymmen. Där är de nära till hands när du behöver dem, och du har antagligen mer utrymme att förvara dem på. Har du en stor garderob med stora hyllplan är det lätt att gömma undan både sängkläder och gardiner när du inte önskar ha dem framme.

Skriv ut

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...