land-svartbetsad-1.jpg

Svart kök - 3 smakfulla tips för att lyckas

Drömmer du om att få laga mat i ett trendigt svart kök? Ett svart kök utstrålar attityd och exklusivitet på samma gång. Men hur gör man för att få till den rätta känslan utan att köket känns för mörkt? Vi listar 3 smakfulla tips som hjälper dig skapa ditt egna svarta kök.

Ett svart kök behöver inte alls kännas tungt och kallt. Tvärtom kan det ge ett hemtrevligt och exklusivt intryck. Inspireras av våra tips och kök och hitta stilen som passar ditt hem. Våra köksinredare hjälper dig med gratis köksplanering för att förverkliga din köksdröm när det är dags för renovering. 

1. Låt det svarta ta över - svarta köksluckor, svart bänkskiva och svart köksö

Ett kök med attityd får du om du vågar satsa fullt ut. Låt svarta köksluckor, en svart köksö och svart bänkskiva samspela för att få till ett extraordinärt kök. Med mörka element i olika material som matta svarta köksluckor och en svart bänkskiva i blank marmor gör du köket mer intressant, trots monokromt färgval. När det kommer till kyl, frys och diskmaskin kan du satsa på integrerade vitvaror för ett enhetligt designat kök. Vitvarorna blir mer diskreta och får samma utseende som köksluckorna.

Viktigt att tänka på när du låter det svarta ta över är att:

  • Ha ordentligt med ljusinsläpp!
    Har du ett kök med stora fönster så framträder svarta designelement fantastiskt bra.

  • Ha bra belysning i köket!
    För de kök med mindre ljusinsläpp från fönster kan man väga upp den mörka inredningen med ljust golv och vita väggar. Men även bra belysning är viktigt för att arbetet i köket ska flyta på bra.

2. Jobba med kontraster - inspireras av svartvita bistrokök

Ett klassiskt knep är att kombinera svart och vitt och på så sätt jobba med kontraster. Något som bland annat kännetecknar bistrokök där helkaklade vita väggar möter svart bänkskiva. Fördelen med ett svartvitt kök är att rummet behåller ljuset samtidigt som det lyfter fram de svarta inredningsdetaljerna.

Är bistrostilen exakt vad du vill åstadkomma i ditt kök? Inspireras av Sentens kök Land svartbets, där vitt kakel och vit bänkskiva i marmor skapar fin kontrast mot de svartbetsade köksluckorna.

land-svartbetsad-2.jpg

3. Framhäv detaljerna i ditt kök

Låt ditt kök komma till liv genom att uppmärksamma inredningsdetaljer. Ett svart kök får detaljer som en köksblandare och diskho i mässing eller guld att sticka ut.

För de hem där ett kök med mycket mörk design inte riktigt passar finns det fortfarande knep att ta till. Få samma exklusiva känsla som i ett svart kök genom att föra in svarta inredningsdetaljer. En svart köksblandare eller svarta beslag och knoppar gör att ditt kök framhävs ytterligare.

Redo att börja med renoveringen i köket? Ta hjälp av våra experter och utnyttja vår gratis köksplanering!

Skriv ut