iStock-913526032.jpg

Julpytt med senapscrème

Tillagningstid: ca 25 min
Portioner: 4 personer

Ingredienser

Restpytt

800g kokt potatis 
400g julskinka
150g julkorv
50g grönkål
1 gul lök
1/2 vitlöksklyfta 
salt 
peppar

Senapscreme

2dl crème fraiche
2 msk grov senap 
2 msk hackad dill 

Gör såhär

  • Tärna potatis, julskinka och julkorv. Skär grönkålen till mindre bitar och hacka löken. 
  • Stek potatisen på hög värme i en rymlig stekpanna.
  • När potatisen fått yta, ha ner tärnad julskinka och hackad lök. Sänk värmen en aning och stek tills skinkan fått lite yta. Ha sedan ner julkorven. Pressa i vitlöken.
  • Ha ner grönkålen och låt den mjukna. Smaka av med en nypa salt och malen svartpeppar. 
  • Rör ihop crème fraiche med grov senap och hackad dill. 
  • Servera!
Skriv ut