Ronneby Bruk – Stekpannor och grytor i lättviktsgjutjärn

Med lång tradition av gjutjärnsproduktion är Ronneby Bruks produkter ett självklart val när du söker hållbara stekpannor, stekgrytor och pannkakslagg. Använd Ronneby Bruks gjutjärnsprodukter flitigt och de blir bara bättre med tiden.

Gjutjärn är ett naturligt material och vid produktion av Ronneby Bruks stekpannor och andra produkter används inga konstgjorda plastbeläggningar vilket gör att deras produkter är 100 % återvinningsbara. Under instekningsprocessen används endast KRAV-certifierad rapsolja vilket ger en giftfri ytbehandling för en mer naturlig matlagning.

Tack vare gjutjärn av hög kvalitet kan stekpannor, grytor och pannkakslagg hålla i flera generationer om du tar hand om dem på rätt sätt. Så hur sköter du om gjutjärn på bästa sätt? Vi listar Ronneby Bruks skötselråd nedan så att dina gjutjärnsprodukter kan användas år efter år!

Skötselråd gjutjärnsprodukter Ronneby Bruk

  • Vid rengöring av stekpanna efter matlagning räcker det att använda hett vatten och diskborste eller att endast torka av pannan med hushållspapper.
    Om du lagat riktig stark mat kan diskmedel användas men var noga med att skölja stekpannan från diskmedelsrester.
  • Efter rengöring är det viktigt att torka pannan eller grytan väl innan den ställs tillbaka i skåpet. Det gör du enkelt genom att utnyttja kokplattans eftervärme eller att ställa in den i svag ugnsvärme.
  • Om ytan ser torr ut i stekpannan eller grytan kan du enkelt smörja in den med matolja igen.
  • Använd inte ditt gjutjärnskärl från Ronneby Bruk som förvaring för mat då det kan orsaka rost samt ge maten järnsmak.

Lättviktsgjutjärn - Ultra Light Original och Ultra Light Professional

Ronneby Bruk är kända för sina klassiska gjutjärnsprodukter men även för sina moderna lättviktsgjutjärn, Ultra Light Original och Ultra Light Professional.

I Electrolux Homes sortiment finner du förutom Ronneby Bruks klassiska och traditionella sandgjutna pannkakslagg även gjutjärnsstekpannor och grytor i lättvikt. Ultra Light Original och Ultra Light Professional är producerat av äkta gjutjärn men med tunna väggar, vilket gör dem mycket lättare att hantera i köket. Ännu en fördel med lättviktsgjutjärn är att stekytan värms upp snabbare än hos ett traditionellt gjutjärn.

Upptäck våra produkter från Ronneby Bruk online eller i någon av våra fysiska butiker. Välkommen in till oss!

  • Välj din närmsta butik för kontaktuppgifter

Produkter

Totalt 43 produkter från Ronneby bruk

Kategori