Facebook_1200x628px35.jpg

Potatissallad med basilika & pinjenötter

Heja Sverige! Fira nationaldagen med svenska somriga smaker och gör en fräsch potatissallad med basilika & pinjenötter som tillbehör till lunchen. Enkelt och vällagat kan inte bli fel! Vi bjuder på receptet här nedan.   

INGREDIENSER

  • 1 kg tvättad färskpotatis
  • 3 dl yoghurt, 10%
  • 2 dl majonnäs
  • 1 finriven vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 gurka skuren i halvmånar
  • 1 kruka basilika
  • 150 g sockerärter/haricots verts
  • 30 g pinjenötter

GÖR SÅ HÄR


Koka potatisen i saltat vatten och låt den kallna.
Blanda yoghurten, majonnäsen, vitlöken och oljan. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner gurkan med strimlade basilikablad (spar några till garneringen) i blandningen.
Vänd ner den kalla potatisen i blandningen (dela de potatisar som är stora) tillsammans med sockerärterna.
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och strö över potatissalladen. Garnera med resterande basilikablad.

Tid: 30 min
Mängd: 6 portioner

Skriv ut