DR6-2022-FB_1200x628px-kantarelltoast.jpg

Härlig kantarelltoast med färskost & bacon

Perfekt som förrätt, enklare lunch eller som lättare middag. Självklart kan du göra kantarelltoasten utan kött, ta bort baconet helt eller ersätt det med ett vegetariskt alternativ.

4 portioner

Ingredienser

250 g kantareller
1/2 riven vitlöksklyfta
3 msk smör 
140 g tärnat bacon/pancetta (eller ett vegetariskt alternativ)
Salt
Svartpeppar
4 skivor ljust surdegsbröd 
4 msk färskost
1 dl riven parmesan 
1/2 dl hackad persilja 

Gör så här 

Fräs kantarellerna tills de får lite färg i 2 msk smör tillsammans med vitlök.
Stek baconet knaprigt i en annan panna. Blanda kantarellerna med baconet och krydda med salt och peppar.
Stek brödet i resten av smöret. Bred på färskosten och toppa med kantarellerna, parmesanosten och persiljan.

Skriv ut