råkost-sallad-800x440.png

Frisk råkostsallad med rödkål och äpple

Det här är en enkel men väldigt god råkostsallad som passar perfekt att äta som egen rätt eller som tillbehör. Den kan med fördel förberedas dagen innan, då hinner den gotta till sig lite extra i kylskåpet innan det är dags för servering.

Ingredienser (ca 4 portioner)

Kålsallad:

  • ¼ Rödkålshuvud
  • 1 Morot
  • 1 Paprika
  • 1 Äpple

Dressing:

  • 2 msk olivolja
  • 3 msk vinäger
  • 0,5 lime (saften)
  • 1 msk honung
  • 2 tsk Italiensk salladskrydda (Santa Maria)
  • Salt och peppar

Topping:

  • Valnötter
  • Persilja (färsk)
  • Tranbär

Gör så här:

  1. Strimla rödkålen och paprikan, riv moroten och skiva äpplet i tunna skivor. Blanda sedan allt i en skål.
  2. Blanda därefter alla ingredienser till dressingen och slå över grönsakerna.
  3. Blanda ordentligt och smaka av, tillsätt eventuellt mer vinäger, salt eller honung för önskad smak.
  4. Om du förbereder salladen en stund innan servering kan du nu låta den stå och vila i kylen.
  5. Innan servering kan du toppa salladen med grovt hackade valnötter, tranbär och hackad färsk persilja.
Skriv ut

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...