Kyocera - Keramiska knivar och mandoliner från Japan

Japanska Kyocera förändrade allt vi visste om knivar när de på 80-talet lanserade kockknivar i ett helt nytt material. Deras keramiska knivar och keramiska mandoliner levererar bestående skärpa och är dessutom lätta att använda hemma i köket.

Kyocera är världens främsta tillverkare av keramiska kvalitetsknivar och har kommit att bli en favorit bland hemmakockar. Produkterna tillverkas i pressad keramik vilket ger en stor fördel då keramik, näst efter diamant, är världens hårdaste material. Den extrema hårdheten gör att knivarna kan slipas tunt och det i sin tur ger en otrolig skärpa. Därför är de japanska knivarna vassare än andra knivar i stål. Tack vare valet av material slipper du dessutom slipa dem lika ofta.

De keramiska knivarna är, trots sin hårdhet, fjäderlätta och därför även lätta att hantera säkert i köket. I vårt sortiment finner du keramiska kockknivar, grönsaksknivar och mandoliner från Kyocera. Välkommen in till våra fysiska butiker!

Fördelarna med keramiska knivar från Kyocera

Förutom att Kyoceras keramiska knivar håller sig vassa 10 gånger längre än knivar i stål så finns det fler uppskattade fördelar.

1. Lätta
Tack vare materialvalet är knivarna fjäderlätta. Perfekt för enkel hantering av vassa knivar i köket.

2. Kan diskas i diskmaskin
Det hårda materialet gör att kniven inte blir slö av att diskas i diskmaskin. Om du vill slippa handdiska dina knivar bör du investera i en keramisk kniv från Kyocera.

3. Missfärgar inte råvaror
Undvik att maten du köpt blir missfärgade när du skär och hackar. Med keramiska knivar missfärgas inte dina råvaror.

4. Rostar inte
Tack vare sina korrosionsfria egenskaper förstörs inte bladet av rost. Det rostfria bladet är ännu en anledning till att Kyoceras knivar har en lång livslängd.

5. Påverkas inte av syror
Keramiska knivar påverkas inte av syror från livsmedel. Därför kan knivarna med fördel användas när du vill skära frukt och grönsaker.


En keramisk kniv från Kyoceras kan användas till det mesta i köket. Men för att de ska hålla länge bör man undvika hårda skaldjur, frysta råvaror och ben.

Marknadsledande keramiska mandoliner

Kyocera tillverkar även marknadsledande keramiska mandoliner som gör det enkelt att skiva och strimla frukt och grönsaker på bara några sekunder.

Precis som de keramiska knivarna kommer Kyoceras mandoliner med flera fördelar. De mest framstående fördelarna är att de är lättanvända, lättdiskade samt har en skärpa som håller år efter år.

  • Välj din närmsta butik för kontaktuppgifter

Produkter

Totalt 5 produkter från Kyocera

Kategori

CSN-202BK

Mandolin CSN-202BK Kyocera svart
495:-

CS-182S

Mandolin julienne keramisk CS-182S Kyocera svart
495:-

CSN-402BK

Mandolin stor m keramiskt blad ställbar CSN-402BK Kyocera svart
695:-

FK-140WH

Kockkniv Santoku 14 cm FK-140WH Kyocera vitt blad
899:-

FK-130WH

Kockkniv/universal 13 cm FK-130WH Kyocera vitt blad
749:-

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...