Äntligen dags att skapa en ordentlig arbetsplats hemma?

Att arbeta hemma har många av oss provat på den senaste tiden. Hemmajobbet kräver mycket av familjelivet i utrymme, stressreducering och avskildhet.

Här får du flera tips på hur du kan använda skjutdörrar för att skapa ett hemmakontor och en lösning som ger dig möjligheten till fokus och koncentration. Tänk på att också pigga upp jobbhörnan med gröna växter eller färska blommor, de ger energi och förbättrar luftkvaliteten.

1. Skapa ett eget rum

Många som tvingats till hemarbete den senaste tiden har upplevt svårigheter med att skilja mellan arbetstid och fritid. Lös det genom att sätta upp skjutdörrar mellan två väggar och gör ett separat litet rum. Då kan du lättare stänga till och ”gå hem” efter jobbet. Välj en heltäckande fyllning, så att avskildheten blir maximal och du slipper se jobbet när du är ledig.

2. Dela av rummet

Sätt in dekorativa skjutdörrar med dolda hjul i det största rummet och låt dörrarna bli dekorativa rumsavdelare. Håll god ordning på skrivbordet och satsa på snygga och ergonomiska möbler, så blir kontorsutrymmet funktionellt och samtidigt en del av inredningen. Du kan välja när du vill ha öppet och stängt.

Garderob-snedskärning-600x900.png

3. Arbeta i garderoben

Kan du avvara en inbyggd garderob i sovrummet? En sådan kan passa utmärkt som arbetsplats. Ersätt garderobsdörrarna med skjutdörrar så tar de ingen plats när de är öppna. Utnyttja väggarna till att sätta upp förvaring och skapa en arbetsyta med hjälp av ett rejält vägghängt hyllplan. Satsa också på en energigivande dagsljuslampa, eftersom garderoben troligen inte har något fönster. Stäng skjutdörrarna när du ”går hem”.

4. Utnyttja oanvända ytor

Inred arbetsplatsen i ett utrymme som inte utnyttjas effektivt idag, t ex under trappan. Där kan du sätta in platsbyggda skjutdörrar som passar under trappans form och som du stänger till när du har jobbat färdigt.

5. Skrivbordshörna i hallen

I en bred hall kan det finnas grunda outnyttjade ytor som funkar för ett grunt bord och en hylla. Sätt dit skjutdörrar, så du kan stänga till. Välj en spegel som fyllning i en av dörrarna, så ger du dem även en funktion för vardagslivets behov. Hallutrymmen kan dessutom vara lite mörka ibland och en spegel reflekterar det ljus som finns, så att hallen blir ljusare i sin helhet.

6. Sätt dig vid fönstret

Ta tillvara på ett litet smalt rum som är ett fönster brett och svårt att inreda. Placera ett bord under fönstret och vila ögonen på naturen och livet utanför, medan du arbetar i lugn och ro. Välj skjutdörrar med en fyllning av frostat glas som släpper igenom ljuset men ändå döljer arbetsverktygen.

7. Jobba i bokhyllan

Klä väggen med bokhyllor och spara en sektion till arbetsplats. Tänk bara hyllor upptill, ett utdragbart bord i arbetshöjd och tomt utrymme nertill, så att benen får plats. Sätt skjutdörrar med genomskinligt eller frostat glas, så syns de dekorativa böckerna igenom, men arbetsplatsen blir ändå avskild.

Skriv ut

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...