Köksluckor

Att byta köksluckor är ett enkelt sätt att ge ditt kök lite ny glans. Våra köksluckor finns i flera olika modeller, färger och köksstilar. Välj bland olika material som ek, linoleum, laminat eller glas (vitrin). Utforska vårt breda utbud på Electrolux Home och hitta den perfekta köksluckan för ditt kök.

Minimalistiska köksluckor för det moderna köket

Köksluckor i den avskalade, minimalistiska stilen fortsätter att vara populärt, och om du är svag för den så kommer våra luckserier från Nordic One, Nordic Inline, Nordic Silk, Nordic Modern eller Nordic Basic att passa dig perfekt. Skräddarsy intrycket efter smak genom att kombinera luckorna med knoppar eller beslag efter smak. Vill du åt den minimalistiska stilen kan du välja att inte ha några beslag. Köksluckor och lådor går att få i Easy Open-utförande så att du enkelt kan öppna dem med en liten knuff.

Luckor för ett underbart lantkök

Om du är ute efter köksluckor i lantlig stil kan du titta på modeller från Nordic Vintage och Nordic Cubic, som båda går i linje med den skandinaviska lantköksstilen. Dessa är utformade med en härlig varm känsla. Testa att på ett elegant sätt kombinera dessa köksluckor med x-spröjs i vitrinskåpen så får du ett riktigt lantligt intryck som inte blir omodernt. Vi är säkra på att du kommer hitta en kombination som du fastnar för. Den lantliga stilen är väldigt omtyckt och populär.

Köksluckor och fronter i trä

Har du kanske en fallenhet för trädetaljer i köket? Med köksluckor eller fronter i trä låter du naturen stå i centrum, och skapar samtidigt en inbjudande atmosfär fylld av värme. Kika på våra modeller från Nordic Woodlands, Nordic Nature, Nordic Modern, Nordic Craft och Nordic Multifront. Luckorna görs i ekträ och ekfaner som finns i fyra snygga färger – naturek, varm ek, rökt ek och svart ek.

Vill du byta ut dina köksluckor?

Planerar du en köksrenovering och vill byta köksluckor? Utforska vårt utbud av luckor och du lär hitta något som passar just ditt hem och din stil. Alla våra köksluckor från JKE kan dessutom matchas med detaljer från andra köksmodeller efter behov. Electrolux Home erbjuder ett brett sortiment av köksluckor i olika stilar. Från lantliga luckor till köksluckor i minimalistisk stil.

Svårt att bestämma dig? Låt våra köksexperter hjälpa dig i valet av kökslucka! Hos oss får du alltid gratis köksplanering med en köksinredare som hjälper dig ta rätt beslut och som kan förverkliga ditt drömkök.

Svanenmärkta fronter i olika utföranden

Upptäck vårt stora sortiment av köksluckor, fronter och skåp i olika färger och utföranden. Alla våra fronter och skåp är svanenmärkta och godkända för BREEAM-certifierade byggprojekt. Plasten som används i insatser för exempelvis bestick och avfall är gjorda av hållbar och återvinningsbar PET-plast.

Vilken färg ska jag ha till mina köksluckor?

Att välja färg till dina köksluckor kan vara knepigt, inte minst då det i många fall kan vara helt avgörande för kökets helhetsintryck. Din egen smak väger givetvis tungt när du överväger ditt färgval, men det finns även andra faktorer att ta hänsyn till. En av de första sakerna du bör fundera på är vad du vill att ditt kök ska utstråla. Du kan använda kombinationer av olika kulörer och material för att skapa olika sorters atmosfär. Vill du förmedla en klassisk känsla är jordnära kulörer att föredra, såsom toner i grönt, beige, brunt, grått eller blått. Är du ute efter en mer modern och minimalistisk stil är färger i vitt, svart eller grått ofta säkra kort. Kanske är du istället pigg på en trendig retrostil? Då är mer skarpa och distinkta färger som turkos, gul eller röd något för dig.

Ytterligare en sak du bör ta i beaktning när du väljer färg till dina luckor är vilken väggkulör du har hemma. Vill du att ditt kök ska uttrycka harmoni och enhetlighet rekommenderas att du låter färgen på köksluckor och väggar gå ton i ton. I annat fall kan det vara intressant att låta dem vara i olika färger för att skapa kontrast. Saker som köksbelysning, ljusinsläpp samt vilket väderstreck ditt kök är vänt mot kan påverka hur din färgsättning uppfattas när den väl är på plats. Av denna anledning råder vi dig att göra din hemläxa och jämföra olika färgtoner noga innan du gör ditt val. Ta gärna hjälp av våra experter om du känner dig osäker!

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...