Parallellkök

Parallellkök är mycket uppskattade runt om i de svenska hemmen. Vilket inte alls är konstigt. För vem vill inte ha ett lättarbetat kök där allt som behövs när du lagar mat eller ska servera dina gäster finns inom bekvämt räckhåll. Våra parallellkök i köksserien Sentens passar både lägenhet och villa. Låt dig inspireras och hitta ett som passar ditt hem!

(3 st)

Gratis köksplanering

Skicka en bokningsförfrågan till våra professionella köksinredare så hjälper de dig med allt från inspiration och skissning till leverans, installation, montering och finansiering. För övriga frågor, kontakta gärna våra butiker via butikssidorna.

Boka
  • Tack för att du bokat en köksplanering!
    Vi kommer inom kort att ta kontakt med dig. 

Läs mer

Våra 5 bästa tips när du planerar parallellkök

Parallellkök är en bra lösning i mindre lägenheter såväl som i villor med medelstora kök. Den främsta fördelen med parallellkök är att det effektiviserar matlagningen med avställningsyta på ena sidan och VVS, spis och arbetsyta på den andra. Det är också anledningen till att professionella kockkök som regel är parallellkök. När du planerar ditt nya parallellkök:

1. Tänk på att enheterna varken får placeras för nära eller för långt ifrån varandra. En bra regel är att ha minst 120 cm mellan bänkarna för att kunna arbeta funktionellt.

2. Vill du ha ett helt öppet parallellkök eller stängt i den ena änden? Tänk på att ett helt öppet parallellkök som leder till ett annat rum eller utomhus, kan bli som en genomfartsled, vilket man ofta vill undvika.  

 

3. Vill du ha en symmetrisk eller asymmetrisk look på ditt kök? Vissa föredrar ett parallellkök med lika långa enheter och speglande arrangemang, medan andra t.ex. gillar höga skåp på ena sidan och lägre bänkar på den andra.

4. Finns det risk för att ditt parallellkök kommer att kännas instängt? Om så är fallet, fundera om en öppen planlösning är möjlig eller om en köksö kan utgöra den ena sidan av ditt parallellkök och samtidigt fungera som ett matbord.

5. För mindre lägenheter, tänk på att placera ut belysningen strategiskt i ditt parallellkök för att ge en känsla av större rymd. Ett enkelt men effektivt trick som fungerar! 

Vill du ha mer tips kring planeringen av ditt parallellkök? Boka en gratis köksplanering med en av våra professionella köksinredare genom att fylla i formuläret ovan.