Lantkök

Ett lantkök i ljusa och fräscha kulörer är en inredningsstil som passar många svenska hem. Vår egen köksserie Sentens har flera klassiska och moderna lantkök att välja mellan. Förälska dig i köket Grå vit eller inspireras av våra herrgårdskök Herrgård vit tradition och Herrgård ljusgrön i lantlig stil. Våra köksexperter hjälper dig gärna skapa ett hemtrevligt kök med mycket värme!

(7 st)

Gratis köksplanering

Skicka en bokningsförfrågan till våra professionella köksinredare så hjälper de dig med allt från inspiration och skissning till leverans, installation, montering och finansiering. För övriga frågor, kontakta gärna våra butiker via butikssidorna.

Boka
  • Tack för att du bokat en köksplanering!
    Vi kommer inom kort att ta kontakt med dig. 

Läs mer

Vad kännetecknar ett typiskt lantkök? 

Vad är egentligen ett lantkök? Och vad utmärker en lantlig stil? Vi kan nog enas om att alla har en egen bild av hur ett traditionellt lantkök ska se ut. Men låt oss ändå belysa några återkommande kännetecken. I ett klassiskt lantkök hittar du ofta stora spröjsade köksfönster för generöst ljusinsläpp och rymliga köksskåp med stilrena målade ramluckor och diskreta knoppar. Ofta ser du även köksluckor i glas, som både visar upp och förvarar vackert porslin och glas. Slutligen, ett optimalt lantkök lyckas balansera ljus och rymd utan att kompromissa på mysfaktorn. Svårt att föreställa dig? Kika in i vårt lantkök Gård ljusgrå tradition så förstår du precis vad vi menar!

Lantkök att inspireras av

Om du söker lantlig köksinspiration har du kommit helt rätt. I vår köksserie Sentens kan du hämta inspiration av flera olika modeller i lantlig stil för att sedan skapa ditt egna personliga kök. Inspireras av materialval, färg och form och gör en lista med det du vill att ditt lantkök ska ha. Kanske är det Herrgård vit tradition eller Villa vit som faller dig bäst i smaken. 

Du vet väl om att du kan ta hjälp av våra köksexperter helt gratis? Boka en gratis köksrådgivning så hjälper vi dig skapa ditt framtida lantkök!

Lantlig stil när den är som vackrast

Under de senaste åren har kök med lantlig stil blivit en av de mest populära köksstilarna bland våra kunder. Men vad är en perfekt lantlig stil för dig? Våra lantkök tar tankarna till somriga Provence, där vackra vingårdar sträcker sig utanför köksfönstret och ljuset sipprar in genom persiennerna. Blunda och se hur väggarna pryds av vita spårfrästa ramluckor och ett skafferi fyllt av färska råvaror. I mitten av köket finns en social köksö där familj och vänner samlas för att umgås och skapa minnen. För oss är Villa vit och Gård vit så nära ett franskt lantkök som man kan komma. Det behöver inte bara vara en dröm. Låt dina köksdrömmar om ett ljuvligt lantkök bli verklighet! 

Skapa ett herrgårdskök i lantlig stil

Står ett lantligt herrgårdskök högt upp på önskelistan? För att pricka in herrgårdsstilen kan du smycka köket med vitrinluckor med vackert spröjs och en diskho i porslin. Om utrymme tillåter kanske även en bekväm sittdel med praktisk förvaring kan få bli en del av ditt nya lantkök.

Hos oss kan du skapa ditt egna personliga herrgårdskök i lantlig stil. Låt oss hjälpa dig förverkliga drömmen från planering till installation!