Bistrokök

Ett kök genomsyrat av detaljer i marmor, kakel till taket, rustik trä eller schackrutigt golv är alla Bistro-älskares dröm. Föreställ dig öppna ytor avsedda för sena middagar i goda vänners lag och moules-frites i mängder. Återskapa känslan av Paris i ditt hem med ett Bistrokök från Electrolux Home. Satsa på små detaljer eller gå all-in för att skapa din egna bistrostil, drömmen är din - produkterna bistår vi med.

(4 st)

Gratis köksplanering

Skicka en bokningsförfrågan till våra professionella köksinredare så hjälper de dig med allt från inspiration och skissning till leverans, installation, montering och finansiering. För övriga frågor, kontakta gärna våra butiker via butikssidorna.

Boka
  • Tack för att du bokat en köksplanering!
    Vi kommer inom kort att ta kontakt med dig. 

Läs mer

Bistrokök - En touch av Frankrike i hjärtat av hemmet

Vem gillar inte att umgås på mysiga kaféer och restauranger där mönstrade golv bryter av mot detaljer i mässing och marmor så långt ögat kan nå? Kanske inte så konstigt att bistroköken är väldigt populära. Ta med dig en touch av Frankrike hem genom att investera i ett bistrokök du med! Oavsett om du enbart vill addera vissa detaljer till ditt kök som går i linje med bistrostilen eller gå all-in med schackrutigt golv och griffeltavla på väggen så har vi på Electrolux Home ett stort utbud av bistrokök för att du ska kunna hitta ett som passar just din smak.

Skapa fransk bistrostil med rätt tillbehör - 3 tips från oss:

För att skapa den romantiska eller rustika känslan i ditt bistrokök behöver du rätt detaljer. Ibland kan det vara lite klurigt att få den där helhetskänslan som man ofta eftersträvar för att skapa drömköket. Därför har vi satt ihop en lista med tre tips från oss som kan vara till hjälp:

  1. Marmor - Marmorskiva eller marmordetaljer är nästan ett måste för att skapa rätt känsla i ditt bistrokök. Naturstenen tar alla med storm och är den tidlösa detalj som du aldrig kommer ledsna på.  

  2. Koppar och mässing - med detaljer i koppar eller mässing återskapar du känslan från det franska bistroköket likt varje restaurang och café efter Champs-Elysees i Paris. 

  3. Öppen förvaring - strunta i att enbart stänga in alla kökstillbehör i välorganiserade lådor och häng upp kökstillbehören istället. Satsa på öppna hyllplan fyllda med allt från krukor med färska kryddor, till tallrikar och grytor eller vinglas i glasrack. På så sätt skapar du den där härligt avslappnade men samtidigt klockrena bistrostilen.

Olika bistrostilar i våra kök från Sentens 

För dig som letar efter ett mer avskalat klassiskt och stilrent bistrokök kan vi rekommendera Kust design vit tradition med bl.a. vitt bistroinspirerat kakel och porslinsho som kontrasterar fenomenalt med bänkskivan i svart natursten, och som ger den där perfekta moderna bistrokänslan.

Vill du ha ännu mer bistrokänsla? Kika i så fall på Kust design ljusgrå tradition som har det mesta vad kännetecknar ett bistrokök med vitt kakel, ljusa marmorskivor och inslag av mörkt trä på väggarna. Lägg också märke till den öppna hyllan ovanför köksön med fritt hängande grytor och pannor som förstärker restaurangkänslan!

Social matlagning med våra bistrokök 

Drömmer du också om långa middagar i vänners lag? Men störs fantasierna av det faktum att du behöver stänga in dig i köket för att förbereda maten medan vännerna väntar i rummet bredvid? För somliga är köket en helig plats där ingen annan än “kocken” ska befinna sig, medan för andra är det en utmärkt plats för en social yta som istället bjuder in till häng från tidig morgon till sena nätter. Bistrokök är ett utmärkt val för båda delar men särskilt för den förstnämnda, den som söker det sociala köket. Låt bistrostilen träda fram med hjälp av höga barstolar runt hela köksön, eller ett stort rustikt matbord i trä centrerat i rummet. Skapa det öppna och sociala bistroköket som du bara vågat drömma om med oss  på Electrolux Home. Inte helt övertygad ännu? Spana då in våra andra kök – vi har något för alla smaker!