kanelbulle_header.png

Recept: Kanelbullar med chokladtopping

Sugen på nybakat? Här är ett recept på bullar med smörig kanelfyllning och smält choklad på toppen.

Recept: Kanelbullar 

20-25 st

1 msk kardemumma, gärna hel och mortlad
5 dl mjölk
50 g jäst
1/2 tsk salt
1 1/2 dl strösocker
1 ägg
150 g smör, rumsvarmt
14-15 dl vetemjöl special

Fyllning:
175 g smör, rumsvarmt
1 1/2 dl strösocker
2 msk kanel

Garnering:
1 ägg
pärlsocker

Topping:
100 g mörk choklad 

1. Blanda kardemumma och mjölk i en kastrull. Värm till fingervarmt, 37°.

2. Smula jästen i en bunke och häll på mjölken. Blanda tills jästen löst sig och tillsätt sedan salt, socker, ägg och smör. 

3. Arbeta in mjölet efterhand, för hand eller i maskin, men spara någon deciliter till utbakningen. Jobba degen 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. 

4. Täck bunken och låt degen jäsa på dragfri plats i 60 minuter.

5. Rör ihop ingredienserna till fyllningen.

6. Dela degen i två bitar och kavla ut till rektanglar, ca 1/2 cm tjocka. Bred på fyllning och rulla ihop degen från långsidan. 
Skär rullen i 10-12 bitar och ställ med snittytan uppåt i bullformar. 

7. Ställ på en plåt och låt jäsa i 60 minuter under duk. Vispa upp ägget och pensla bullarna. Strö på pärlsocker och grädda i 225° ca 15 minuter. Låt svalna på galler.

8. Smält chokladen i vattenbad och ringla sedan över de avsvalnade kanelbullarna.

Tipsa en vän

Skriv ut

Hos Electrolux Home

Låt miljötanken prägla såväl ditt val av kök som vitvaror.

fiveyear.png
svanen.png
freeDelivery.png

CHATTA MED OSS

Behöver du hjälp? Chatta med oss och få svar på dina frågor direkt.

Starta chatten
Chat

Denna webbsida använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på webbplatsen utan att ändra din webbläsares cookie-inställningar samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa våra cookie-riktlinjer.

Laddar...