Vulkanus-800x440.jpg

Vulkanus knivslip - bäst i test!

Vulkanus Professionell har blivit utnämnd till bästa knivslip i Aftonbladets stora test. Läs hela testet här!

Det viktigaste köksredskapet för såväl hemmakocken som proffskocken är en bra kniv. Knivar behöver underhållas med jämna mellanrum för att behålla skärpan, det gör man lättast med en knivslip. Det finns idag många olika varianter på marknaden och det kan vara svårt att välja vilken knivslip som passar de egna behoven.

Aftonbladet har testat ett antal olika knivslipar efter kriterier som slipning och bryning och utnämnde Vulkanus Professionell till vinnare! Du hittar Vulkanus Professionell hos oss på Electrolux Home!

Vulkanus professionell - passar alla knivar
Vulkanus Professionell har en fantastisk design. Knivslipens patenterade fjärderteknik gör att slipen anpassar sig efter knivens vinkel vilket ger ett utmärkt resultat. Modellen är mycket enkel att använda och krysstålet av rostfria stålkomponenter möjliggör både slipning av ny egg och underhåll av skärpa. 

”Vi får fort mycket vassa knivar.”- Aftonbladet

Dessutom är denna modell unik med sin förmåga att kunna slipa såväl raka som  sågtandade knivar. Det innebär att Vulkanus Professionell är det perfekta valet för dig som vill kunna slipa alla dina knivar med en och samma knivslip.

”Vulkanus bättre möjlighet till finputsning och slipning av sågtandade knivar gör den till vinnare.”- Aftonbladet

Fördelar:
- Snabbt resultat
- Enkel att använda
- Snygg design 
- Slipar ny egg och underhåller skärpan
- Passar europeiska, japanska och sågtandade knivar
- Kan diskas i diskmaskin

Nackdelar:
- En av de dyraste sliparna i testet
- Passar inte keramiska knivar  

Du hittar Vulkanus Professionell här och i våra butiker! Hitta din närmsta butik här!

När du har slipat dina knivar är det lika viktigt att få dem att behålla skärpan. Här kommer tre av våra bästa tips!

  • Det bästa sättet att få knivarna att behålla skärpan är att använda ett knivställ eller en magnetlist.
  • Handdiska alltid dina knivar! Maskindisk kan orsaka rost och andra skador, inte minst göra kniven slö.
  • Använd en ordentlig skärbräda, en kniv blir slö när man skär direkt mot diskbänk, plåt eller annat underlag. Det bästa är en skärbräda i trä eller plast. 

Tipsa en vän

Skriv ut

Denna webbsida använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på webbplatsen utan att ändra din webbläsares cookie-inställningar samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa våra cookie-riktlinjer.

Laddar...