
Sommarsallad med färska primörer
Färskpotatis, smörstekt sparris, myntadressing och färska jordgubbar - sommarens smaker på ett fat. Denna vackra potatissallad med getost är ett utmärkt tillbehör till allt grillat - eller som huvudrätt.
Tillagningstid: 30 min
Portioner: 4
Ingredienser
1 kg färskpotatis
1 knippe färsk grön sparris
50 g smör
1 tsk flingsalt
150 g getost
125 g färska jordgubbar
Dressing
1 kruka färsk mynta
1 kruka färsk basilika
1 vitlöksklyfta
1 tsk chiliflakes
1 dl matolja
1/2 dl sherryvinäger eller vitvinsvinäger
1 tsk salt
Gör så här
1. Tvätta och koka potatisen i saltat vatten.
2. Bryt av den träiga nedre delen av sparrisen. Skär sparrisstjälkarna i tre delar och stek sedan sparrisen i smör i 3-4 minuter och smaka av med salt.
Dressingen:
1. Grovhacka örterna. Skala och skiva vitlöken. Lägg allt i en mixerbunke.
2. Tillsätt resterande ingredienser och mixa till en grön olja.
Sätt samman:
1. Halvera potatisarna om de är stora.
2. Blanda potatisen och sparrisen tillsammans med dressingen.
3. Smula över getosten och toppa med de färska jordgubbarna.