1200x628px_14.jpg

Sommarsallad med färska primörer

Färskpotatis, smörstekt sparris, myntadressing och färska jordgubbar - sommarens smaker på ett fat. Denna vackra potatissallad med getost är ett utmärkt tillbehör till allt grillat - eller som huvudrätt. 

Tillagningstid: 30 min
Portioner: 4

Ingredienser

1 kg färskpotatis
1 knippe färsk grön sparris
50 g smör
1 tsk flingsalt
150 g getost
125 g färska jordgubbar

Dressing

1 kruka färsk mynta
1 kruka färsk basilika
1 vitlöksklyfta
1 tsk chiliflakes
1 dl matolja
1/2 dl sherryvinäger eller vitvinsvinäger
1 tsk salt

Gör så här

1. Tvätta och koka potatisen i saltat vatten.
2. Bryt av den träiga nedre delen av sparrisen. Skär sparrisstjälkarna i tre delar och stek sedan sparrisen i smör i 3-4 minuter och smaka av med salt.
Dressingen:
1. Grovhacka örterna. Skala och skiva vitlöken. Lägg allt i en mixerbunke.
2. Tillsätt resterande ingredienser och mixa till en grön olja.
Sätt samman:
1. Halvera potatisarna om de är stora.
2. Blanda potatisen och sparrisen tillsammans med dressingen.
3. Smula över getosten och toppa med de färska jordgubbarna.

Skriv ut

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...