Facebook_1200x628px_9.jpg

Fantastiskt gott recept på kladdkaka

Mycket god och kladdig kaka med kakao och hallon – perfekt att göra på kladdkakans dag.

4 portioner 
Tillagningstid: ca 30 min

Ingredienser 

150 g smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl mjöl
Ströbröd
20 hallon till garneringen

GÖR SÅ HÄR

  • Sätt ugnen på 200°C (vanlig ugnsvärme blir allra bäst).
  • Smöra och bröa en form med löstagbar kant, cirka 21 cm i diameter.
  • Smält smöret i en kastrull som rymmer resten av ingredienserna och låt svalna något.
  • Rör ner kakao, vaniljsocker och strösocker.
  • Tillsätt ett ägg i taget och blanda därefter ner mjölet.
  • Häll i smeten i formen.
  • Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 10–13 minuter (beroende på hur kladdig du vill att kakan ska bli). Ta ut och skaka lite försiktigt på formen så ser du hur lös kakan är. Kladdkakan stelnar liter mer när den kallnat.
  • Ta ut kladdkakan när den är klar och låt svalna. Pudra med kakao och pynta med färska hallon.
Skriv ut