
Grillad fläskkarré med mangosallad
Sommaren bjuder på många trevliga grillkvällar och ibland tar fantasin slut. Här hittar du ett recept på grillad fläskkarré med en matig mangosallad som lyfter alla grillkvällar till skyarna. Sommarmat när det är som bäst, snabblagat och smakrikt!
INGREDIENSER
- 600 g fläskkarré i skivor
- 1 msk smör eller rapsolja
- 2 mango
- 2 lime
Myntadressing
- 2 dl matyoghurt
- 1 dl hackad färsk mynta
- 1 tsk flytande honung
- 0,5 tsk salt
- 1 msk olivolja
Mangosallad
- 1 huvud romansallad
- 150 g cocktailtomater
- 300 g salladslök
- 250 g färsk haricots verts
- 1 dl pekannötter
Rub
- Rivet skal av 1 lime
- 1 krm svartpeppar
- 1 msk chiliflakes
- 1 msk flingsalt
GÖR SÅ HÄR
Skala mangon och skär bort kärnan. Dela limen i halvor. Grilla sedan mangon och limen.
Rör ihop ingredienserna till myntadressingen. Tillsätt saften från den grillade limen. Smaksätt med salt och olja. Ställ kallt.
Skär den grillade mangon i bitar. Skölj och dela salladen. Skär tomaterna i halvor.
Dela och grilla salladslöken.
Koka bönorna i saltat vatten i cirka 2 minuter. Lägg allt på ett fat.
Blanda ingredienserna till rubben.
Pensla köttet med smör eller rapsolja och grilla i cirka 3 minuter på varje sida.
Vänd köttet i rubben. Skär köttet i skivor och lägg dem på salladen.
Toppa med pekannötterna och myntadressingen.
Tid: 60 min
Mängd: 4 portioner