DR6-2022-FB_1200x628px-bruncehns-dag.jpg

Eggs Benedict

4 portioner 
Tillagsningstid: 45 min

Ingredienser

Pocherade ägg 

1 msk ättiksprit 
1 liter vatten 
4 ägg 

Hollandaisesås 

200 g smör 
4 äggulor 
3 msk vatten
2 msk pressad citron 
Salt & peppar 
Cayennepeppar 

Till din servering 

4 skivor vitt bröd 
4 skivor rökt skinka, lax eller smörstekt spenat 
Krasse eller gräslök

Gör såhär 

Pocherade ägg: 

Koka upp rikligt med vatten och ättiksprit i en kastrull. Låt det sjuda. Knäck äggen i en separat skål och häll sedan försiktigt ner äggen i det sjudande vattnet och låt det sjuda i tre minuter. Plocka upp äggen med en hålslev och doppa dem sedan i kallt vatten. Lägg äggen på en tallrik och putsa bort ojämnheter.

Hollandaisesås: 

Smält smöret i en kastrull och låt det svalna en stund. Blanda äggulor och vatten i en annan kastrull som du ställer i ett vattenbad. Sjud tills såsen har tjocknat något. Vispa under hela tiden. Tag kastrullen från värmen och häll över såsen i det smälta smöret - droppvis i början och sedan i en fin stråle. Ta inte med bottensatsen. Smaka av med citron, salt, peppar och en gnutta cayennepeppar.

Vid din servering: 

Smörstek brödet tills det blir gyllenbrunt. Lägg en brödskiva på en tallrik. Addera rökt skinka, lax eller smörstekt spenat. Lägg på ett ägg och toppa med din hollandaisesås. Klipp över lite krasse eller gräslök.

 

Skriv ut