rostad-blomkal-800x440.jpg

Njut av rostat blomkålshuvud eller rostad blomkålspuré i ångugn

Med ångfunktionen i ugnen bevarar du näringsämnen i maten men även smakupplevelsen blir annorlunda genom att maten tillagas på en lägre temperatur. Det tar lite längre tid men det kommer vara värt det.

Det enda du behöver för att lyckas med denna rätt är:

  • 1st helt blomkålshuvud
  • 100g smör (olivolja fungerar lika bra)
  • Salt och peppar

Och en ugn med funktionen - intervallånga.

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på intervallånga 180 grader.
  2. Salta och peppra hela blomkålshuvudet och ställ sedan in det på en plåt i mitten av ugnen i 45 minuter.
  3. Ta ut plåten med blomkålen och ta bort blasten kring det.

Vill du ha puré så fortsätt med följande steg:

  1. Skär upp blomkålen i grova bitar och lägg bitarna i en matberedare.
  2. Tillsätt smör eller olivolja och mixa till en jämn puré.


Valfritt: Smaksätt med muskot för extra smak

Tipsa en vän

Skriv ut

Denna webbsida använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på webbplatsen utan att ändra din webbläsares cookie-inställningar samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa våra cookie-riktlinjer.