Koka ägg i ångugn

Snart välkomnar vi en stor högtid som är förknippat med ägg, nämligen påsken. Och då har du chansen att ytterligare gotta dig. Därför vill vi på Electrolux Home dela med oss tre olika sätt att få till det perfekta ägget i en ångugn. Lagom till påsken.

När man kokar ägg så gör man det utefter hur man föredrar konsistensen på ägget. Trots att det finns olika sätt att koka ägg på så vill vi på Electrolux Home vägleda dig till hur du får till det perfekta ägget i en ångugn. Ångan gör så att ägget får en jämn temperatur rakt igenom och får den perfekta konsistensen. Här bestämmer du själv vilken konsistens du vill ha: hårdkokt, löskokt eller krämiga ägg.

Löskokt ägg
- Sätt ugnen på 90 grader ånga.
- Tillaga äggen i ångugnen i 4 min, därefter är de redo att serveras.

Krämiga ägg
- Sätt ugnen på 65 grader ånga.
- Tillaga äggen i ångugn i 45 min, därefter är de redo att serveras.

Hårdkokt ägg
- Sätt ugnen på 90 grader ånga.
- Tillaga äggen i ångugnen i 9 min, därefter är de redo att serveras.

Ångugn
Med ångugn kan du ta din matlagning till nya nivåer. Saknas det en ångugn i ditt kök har vi på Electrolux Home ett stort utbud och flera varianter av ångugnar. Du är alltid välkommen att besöka våra butiker eller kontakta oss via vår hemsida.

Se vårt utbud av ångugnar >>

Tipsa en vän

Skriv ut

Vitvaror som varar

Låt miljötanken prägla såväl av kök som vitvaror.

Alltid fri frakt | Svanen miljömärkt | 100 % nöjd | 5 års garanti

Denna webbsida använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på webbplatsen utan att ändra din webbläsares cookie-inställningar samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa våra cookie-riktlinjer.

Laddar...