kombinerad-kombinerad-tvättmaskin-torktumlare.png

Kombinerad tvättmaskin & torktumlare

Några av de vanligaste maskinerna ute i de svenska hemmen är torktumlaren och tvättmaskinen. De står oftast bredvid varandra och vi lägger över från den ena till den andra kanske flera gånger under tvättdagen. Vilket också resulterar i att vi måste ha lite koll på dem när de väl är igång.

Har man ett mindre hushåll men behöver en egen maskin kan istället vardagsrummet bli till ett torkställ. Är det stortvätt på gång kanske till och med köksstolarna får samma roll. Vi ska försöka bryta ner varför den kombinerade tvättmaskinen och torktumlaren är något att överväga.

Tvätta och torka kläder i samma maskin

Det finns flera väldigt praktiska fördelar med att ha en kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Flera av dem matchar dessutom med något av det vi vill ha mer i vardagen av, enkelhet och smidighet. Det kanske kittlar lite av bara tanken att komma tillbaka till maskinen och allt är torrt, redo för att vikas för att sedan läggas in i garderoberna?

Man kan även slippa strykningen eftersom många av de moderna kombinationer av tvättmaskin och torktumlare använder program som behandlar kläderna med ånga under torkningen. Maskinen väger textilierna innan den anpassar trumrörelsen tillsammans med temperaturen för bästa möjliga vård av materialet  Väldigt praktiskt när vi alla vill spara tid hemma eller när vi ska iväg.

Varför en kombinerad tvättmaskin med torktumlare?

En kombinerad tvättmaskin och torktumlare tar uppenbarligen inte mer plats än en tvättmaskin, vilket gör det lättare för det mindre hushållet att använda sig av både tork och tvätt. Den blir även lättare att gömma i köket eller på öppna ytor i den lilla tvättstugan.

Prestationsmässigt uppfyller den kombinerade tvättmaskinen och torktumlaren kraven lika bra som en vanlig tvättmaskin eller torktumlare när vi räknar kilon och effekt.

Vi sammanfattar 5 av de främsta anledningarna till varför man ska ha en kombinerad tvättmaskin med torktumlare:

Underlättar vardagen
Det är inte ett stort projekt längre att köra små eller spontana tvättar. Bor du i en lägenhet med gemensam tvättstuga behöver du inte tänka på att boka tvättmaskin, torktumlare och torkrum. Vissa föreningar har tidsregler för hur sent du får använda tvättstugan, dessa undviker du med med egen tvättmaskin!

Du tar vara på ytan i hemmet
Istället för att placera två stora maskiner på en mindre yta så behöver du bara en. Dessutom så slipper du sprida ut tvätt i hela lägenheten när det är kallt ute och utomhus inte är ett alternativ.  

Du sparar tid
Inga byten mellan maskiner betyder inga maskinpassningar. Du behöver dessutom inte vänta på att tvätten ska bli torr i torkstället vilket kan ta ett par timmar.

Ingen glömd blöt tvätt
Du kan i lugn och ro fortsätta göra dina andra sysslor och andra ärenden utan att behöva ta hand om den blöta tvätten. 

Upptäck Electrolux Homes utbud av kombinerade tvättmaskiner och torktumlare. Vi har flera modeller från olika varumärken online och i våra fysiska butiker!

Skriv ut

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...