Laga mat i ett sentenskök

Hitta drömköket - 3 härliga kök att inspireras av

Drömmer du om ett nytt kök? Oavsett om du vill ha lyxig bistrokänsla, ombonad lantlig stil eller modern touch kan du med enkla medel sätta din personliga prägel på ditt kök. Här är tipsen som hjälper dig att fixa stilen.

Herrgård ljusgrön - ett charmigt lantkök i en ljuv grön nyans

Sentens - kök från Electrolux Home

Den lantliga stilen – Herrgård ljusgrön

Klassiska lantkök går aldrig ur tiden. Genom att välja tidstypiska detaljer som bänkskiva av ek eller marmor, skålhandtag och knoppar på ljusgröna träluckor eller vitrinskåp får du en hemtrevlig känsla. Designen matchar också spisen med induktionshäll och extra stor ugn. Skrymmande köksmaskiner stoppas med fördel undan under fönsterraden i funktionella lådor.

– Den lantliga köksstilen är fortfarande och kommer alltid vara mycket populär då vi alla har en relation till ett lantkök. Jag träffar ofta kunder som bor i sekelskiftesvåning eller hus på landet eller i förorten som vill skapa en lantlig känsla, medan andra vill ha ett mer modernt kök. Oavsett vad man väljer hjälper vi till att hitta den bästa lösningen för att stilen ska passa in i resten av hemmet, säger Ewa Wedeman, köksinredare på Electrolux Home.

Bistrostilen - kök med en särskild charm

Den svenska bistrostilen – Kust design ljusgrå tradition

Om du letar efter lyx och minimalism är den svenska bistrostilen perfekt. Symmetri och innovation ger dig ett perfekt kök som passar lika bra i en villa som i en lägenhet. Genom en kombination av sten, trä och öppna hyllor får du dessutom en mysig lantkökskänsla. Om du vill ha lite extra krydda kan du lägga till mörka skivor, hängen från taket och öppen förvaring för dina köksverktyg – som hämtade direkt från den franska landsbygden. Här ryms också kyl och frys med kylt vatten i dörren, vinkyl, espressobryggare, kombiångugn, mikro och tallriksvärmare.

City mörk drivved - ett modernt citykök i Sentensserien

Den moderna stilrena – City borstad mörk/Kust design ljusgrå

Cityköket passar utmärkt i den moderna våningen eller villan med öppen planlösning – ett perfekt kök för umgänge. Den mörka skåpluckan med tydliga och trendiga trädstrukturen kontrasterar mot den ljusgrå högskåpsraden där allt du behöver får plats som skafferi, städskåp, kyl och frys, dubbla ugnar och mikro. Köket klarar sig utan överskåp med alla stora lådor och den generösa högskåpsförvaringen. Den stora köksön bjuder dessutom på rejäla arbetsytor.

Här kan du boka kostnadsfri köksplanering

Skriv ut