Vulkanus knivslip för proffs och hemmakockar

Håll dina köksknivar i toppskick med Vulkanus knivslip. Med några enkla drag genom knivslipen får knivarna förbättrad skärpa och gör arbetet i köket smidigare för dig. Vulkanus knivslipar kommer i två varianter, Vulkanus Classic och Vulkanus Professional.

Slöa knivar ett minne blott med Vulkanus knivslip

Slöa knivar kan vara både irriterande och farliga att arbeta med. En slö kniv tvingar dig trycka igenom med kniven när du arbetar istället för att skära igenom grönsaker och köttprodukter. Vilket gör risken större att du slinter och kan skada dig.

Därför är det viktigt att du håller dina knivar vassa så att de är enkla att arbeta med. Genom att investera i en knivslip från Vulkanus behåller dina köksknivar toppskärpa. Knivsliparna finns i två varianter, Vulkanus Classic och Vulkanus Professional, och erbjuder både slipning och bryning i en och samma produkt.

Knivslipen från Vulkanus är ett populärt köksredskap i professionella köksmiljöer som hemma hos amatörkocken. Slipen fungerar även på tandade knivar och anpassar slipvinkeln efter kniven vilket gör den enkel att arbeta med. Produkten Professional har dessutom utsetts till bäst i test av Aftonbladet.

Så slipar du dina knivar med Vulkanus knivslip

Att använda Vulkanus knivslip hemma är väldigt enkelt. I några drag är dina knivar som nya med perfekt skärpa och är redo att stå till tjänst när du förbereder middagen. Slipa dina knivar i 3 enkla steg!

Steg 1: Grovslipning

Vinkla knivens spets nedåt och dra uppåt mot dig ungefär 4-5 gånger.

Steg 2: Finputs

Vinkla nu knivens spets uppåt och dra sedan kniven i en skärrörelse mot dig ca 4-5 gånger.

Steg 3: Polering för toppskärpa

I sista steget polerar du toppskärpan genom att föra kniven fram och tillbaka 4-5 gånger i vågrätt läge. Nu är dina kockknivar redo för matlagning med optimal skärpa!

Köp knivslipen i Electrolux Homes fysiska butiker

Självklart finner du produkterna från Vulkanus i Electrolux Homes sortiment. Besök din närmaste Electrolux Home butik och investera i en knivslip för dina köksknivar!

  • Välj din närmsta butik för kontaktuppgifter

Produkter

Totalt 3 produkter från Vulkanus

Kategori

MSPB04BL

Knivslip Pocket MSPB04BL Vulkanus
649:-

MSVA20G2

Knivslip VG2 MSVA20G2 Vulkanus Professional rostfri
1 999:-

MSVP20G2

Knivslip VG2 MSVP20G2 Vulkanus Classic svart
1 095:-

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...