scanpan-cs+.jpg

Scanpan CS+ är bästa stekpannan 2023

Scanpan är bäst i test – i år också. Den nya stekpannan CS+ kliver rätt upp på förstaplatsen i Aftonbladets stekpannetest.

Scanpans stekpannor är något utöver det vanliga. Det är bevisat om och om igen. Varje år gör Aftonbladet Plus ett stort stekpannetest, där de tar tempen på marknadens hetaste pannor. I sex av de senaste sju årens test har Scanpan stått högst upp på pallen. Det är Scanpans serie CTX som har kammat hem de flesta segrarna, men i år är det alltså nykomlingen Scanpan CS+ som tar över mästartiteln.

TESTFAKTA

Aftonbladets stekpannetestare var Johan Jureskog och Anders Levén. Kockarna testade totalt 11 pannor. De stekte olika råvaror i pannorna och bedömde därefter hur bekväma de var att arbeta med, hur fort de blev varma, hur jämnt de stekte och hur enkla eller svåra de var att rengöra. Scanpan CS+ fick högsta betyg av kockarna med följande motiveringar:

Johan Jureskog: +++++

"Blir varm mycket snabbt och steker jämnt och fint. Intressant med den här knottriga släpp lätt-beläggningen. Den brukar ju slitas snabbt även om du sköter pannan men den här ser i alla fall mycket hållbar ut. Älskar formen på pannan och handtagets design."


Anders Levén: +++++

"Insmickrande – på ett bra sätt. Inger förtroende. Steker fantastiskt fint och handtaget är så skönt. Gillar den här."

OM SCANPAN CS+

CS+ är konstruerad på samma sätt som CTX, där lager av rostfritt stål varvas med lager av aluminium. Den stora skillnaden sitter i beläggningen. CS+ är snäppet mer slitstark, eftersom den är belagd med Scanpans tuffaste beläggning Stratanium+. Handtaget har också fått sig ett lyft, tack vare en välvd design.

Skriv ut

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...