GlossaryPage

Okategoriserat

3D Vision

Du behöver inte plocka bort saker från golvet före rengöring. Laser- och kamerabaserat system kartlägger rummet och läser av möbler och andra objekts placering, för en anpassad städning.

3-i-1

Det lilla munstycket har inte mindre än tre funktioner. Med borsten gör du rent plana ytor som hyllor, karmar och fönsterbrädor. Möbelmunstycket är idealiskt för textilklädda möbler, medan det smala fogmunstycket gör det lätt att komma åt på trånga ytor som till exempel i hörn och bakom element. Det verkligt smarta är att alla de tre verktygen är ett och samma. När det inte används är det bekvämt undangömt under den främre luckan på dammsugaren.

3-i-1-munstycke

Det lilla munstycket har inte mindre än tre funktioner. Med borsten gör du rent plana ytor som hyllor, karmar och fönsterbrädor. Möbelmunstycket är idealiskt för textilklädda möbler, medan det smala fogmunstycket gör det lätt att komma åt på trånga ytor som till exempel i hörn och bakom element. Det verkligt smarta är att alla de tre verktygen är ett och samma. När det inte används är det bekvämt undangömt under den främre luckan på dammsugaren.

55°C 1 HOUR

55°C 1 hour är ett snabbprogram som diskar rent en fullastad diskmaskin i 55°C på en timma! Programmet har inget torkmoment.

AirDry

AirDry-Teknologi använder sig av naturligt luftflöde för att avsluta torkningen. Luckan öppnas automatiskt 10 cm i den sista torkfasen och håller sig öppen tills du vill plocka ur maskinen.

Anti Finger Print

Våra rostfria skåp har en ytbehandling som gör att du slipper fingeravtryck och liknande på frontplåten. Skåpen håller sig fina trots flitig användning av både stora som små i familjen.

Antiallergi

Ett specialutvecklat tvättprogram i 67°C vilket ger högsta antibakterieeffekt. Bra för handdukar och sängkläder.

Aqua Control

Våra integrerade diskmaskiner är utrustade med Aqua Control för högsta säkerhet. Om läckage skulle uppstå stängs vattentillförseln av med hjälp av en slang med dubbla lager och en ventil.

Aqua-alarm

Flera av våra tvättmaskiner är utrustade med Aqua control inloppsslang, hel botten med flottör och ljudalarm, det vi kallar Aqua-alarm.

AutoDose

Fyll på tvättmedel och sköljmedel och din tvättmaskin och den smarta AutoDose-funktionen levererar exakta mängder tvättmedel och sköljmedel vid rätt tidpunkt. Tvättmaskinen med automatisk dosering väger kläderna i trumman och ställer sedan in den perfekta tvättmedelsmängden

AutoFlex

Autoprogrammet AutoFlex mäter hur smutsig samt hur mycket disk du har. Därefter anpassar maskinen programtid, temperatur och vattenåtgång till detta. På så vis blir disken ren utan att du förbrukar onödigt mycket tid, energi eller vatten.

AutoMax

Med AutoMax, automatisk uppvärmning, slipper du tänka när det börjar koka. Du väljer redan från början önskat värmeläge – läge 1 för smältning, 2–5 för kokning och 6–8 för stekning – sedan sköter hällen sig själv. Beroende på vilket läge du valt kopplas full effekt in under en viss tid – därefter sänks värmen automatiskt till det valda läget och risken för överkok minskar.

AUTOSENSE

AutoSense 45–70°C är ett nytt autoprogram som optimalt väljer tid och temperatur (45, 50, 60, 65 eller 70°C) beroende på smutsighetsgraden i vattnet. Upp till 9000 kontroller gör maskinen för att säkerställa det mest effektiva program för diskgodset du fyllt maskinen med. Diskmaskinen avgör också behovet av en extra sköljning efter huvuddisken. Resultatet är både perfekt och resurssnålt.

bakplåtsskenor

Utdragbara bakplåtsskenor gör det lätt dra ut plåten och komma åt så att du enkelt kan placera rätter och servera direkt från ugnen. Du kan enkelt flytta bakplåtsskenorna och placera plåtarna där du behöver dem.

Booster

Snabbt värmer upp kastrullen med innehåll till högsta temperaturen.

Bridgefunktion

Ökad flexibilitet genom att koppla ihop zoner 2 och 2 och få en större stekyta med en knapptryckning.

ChefMode

Vill du kreera bakom spisen, välj ChefMode. Förinställ olika matlagningstemperaturer som din maträtt kräver. Dra sedan pannan till de värmezoner som du för ögonblicket behöver. På så sätt kan du snabbt reglera temperaturen i matlagningsprocessen.

CleanCel teknologi

CleanCel teknologin som förhindrar uppkomsten av mikroorganismer som mögel, jöst, svamp och bakterier.

cleanemalj

Ugnsbotten i cleanemalj torkas av på vanligt sätt och stegarna kan tas loss och diskas i maskin.

ClimbForceDrive

Robotdammsugare utrustade med ClimbForceDrive-teknik kan enkelt ta sig över hinder på upp till 2 cm utan att fastna.

ComfortLift

ComfortLift är en lyftmekanism som underlättar fyllning och tömning av maskinen. Genom att den nedre korgen lyfts upp slipper du böja dig ner för att nå disken.

Compact & Go

Med Compact & Go kan du komprimera dammet innan du tömmer dammsugaren för snabb, renlig och enkel hantering av dammet eller så kan du komprimera dammet för att få kapacitet att fortsätta att dammsuga längre.

CookView®

CookView®-ugnen är ansluten till Wi-Fi och har en kamera så att du kan se vad som händer bakom luckan. Genom att länka till My Electrolux Kitchen-appen på din smartphone kan du göra live-justeringar av temperaturen och tillagningstiden från din mobil.

CoolMatic

Aktivera kylens snabbkylningsfunktion när du till exempelt storhandlat och lägger in mycket varor för kylning samtidigt. Kylens temperatur sänks snabbt och på så vis påskyndas nedkylningen av varorna väsentligt. Temperaturen återgår sedan automatiskt till den du tidigare haft inställd.

CustomFlex

I Electrolux nya kylskåp med CustomFlex™ är det superenkelt att flytta runt lådorna och hyllorna i kylen så som du själv vill - och så ofta du vill! Produkten kommer med lådor i olika storlekar och former, så att du har precis den förvaring du behöver till alla typer av mat och förpackningar.

CustomFlex®

I Electrolux nya kylskåp med I Electrolux nya kylskåp med ® är det superenkelt att flytta runt lådorna och hyllorna i kylen så som du själv vill - och så ofta du vill! Produkten kommer med lådor i olika storlekar och former, så att du har precis den förvaring du behöver till alla typer av mat och förpackningar. är det superenkelt att flytta runt lådorna och hyllorna i kylen så som du själv vill - och så ofta du vill! Produkten kommer med lådor i olika storlekar och former, så att du har precis den förvaring du behöver till alla typer av mat och förpackningar.

Direct Spray

Med tvättsystemet Direct Spray får du bästa tvätt och sköljeffekt i alla programtyper. Dessutom minimeras vatten-, el- och tvättmedelsförbrukningen.

Direct Touch

Sätt fingret på Direct Touch, reglera värmen genom att dra fingret till önskad inställning. Sedan gör hällen resten. Våra hällar ger dig full kontroll och spar dyrbar tid i din vardag.

DirectTouch

Sätt fingret på DirectTouch, reglera värmen genom att dra fingret till önskad inställning. Sedan gör hällen resten. Våra hällar ger dig full kontroll och spar dyrbar tid i din vardag.

Drinks chill

Har du någon gång lagt in en dryck i frysen för att snabbt kyla ner den och sedan glömt den? Med denna funktion slipper du otrevliga överraskningar med sönderfrusna drycker. Lägg in det du vill snabbkyla i frysen och aktivera Drinks Chillfunktionen. Frysen meddelar dig när det är dags att plocka ur drycken.

DrinksChill

Det finns inget mer förfriskande än en kall dryck. Med DrinksChill är det inte något du behöver förbereda i förväg - åtminstone inte mycket. Du kan förbereda en mängd drycker och snabbt kyla dem till serveringstemperatur med DrinksChill. Med timerfunktionen får du reda på när dryckerna är klara att servera.

DynamicAir

Ger snabbare nedkylning och en jämnare temperatur. Automatisk start vid hög omgivande temperatur och efter dörröppning.

Dynamisk kyla

Dynamisk kyla för optimal matförvaring i ett idealt klimat för dina råvaror. Temperaturen är jämn i hela kylskåpet och skillnaden blir aldrig större än en grad. Den höga luftfuktigheten håller grönsaker fräscha längre.

EcoInfo

Vilket program eller val du än gör får du information genom EcoInfo™ om hur ekonomiskt ditt val är på en skala 1 till 6 där 6 är bäst och 1 är sämst.

EcoMode

Gör det bästa av restvärmen. Minskar energiförbrukningen ytterligare.

Extra Hygiene

Med tillvaltet Extra Hygiene så kommer diskmaskinen bibehålla 70°C i 10 minuter under sista sköljningen för göra din disk fri från bakterier*. Detta tillval är tillgängligt i programmen AutoSense, 60°C Snabb och 55°C I Hour.

EXTRA SILENT

Extra Silent är ett extra tyst program. Det sänker Husqvarnas redan tysta diskmaskiner med ytterligare 2 dB(A). Många av våra diskmaskiner har så låg ljudnivå som 37 dB(A).

Fast Freeze

Snabbinfrysnings funktionen sänker temperatur i frysen. På detta sätt förkortas infrysningstiden och råvarornas smaker, konsistens och vitaminer bevaras bättre. Temperaturen återgår sedan automatiskt till det tidigare inställda värdet.

FlexiDosePlus

FlexiDosePlus är ett unikt tvättmedelsfack med separata fack för flytande tvättmedel och tvättmedel i pulverform. Det har utformats speciellt för att optimera verkan för specifika tvättmedel och tar bort risken för att koncentrat bildas.

FlexiSpray-arm

Vår dubbelroterande FlexiSpray-arm garanterar att varje disk är riktigt ren, ända in i hörnen. Utan att du behöver varken fördiska eller efterdiska porslinet. Ingen utmaning är för stor. Till och med disken efter stora släktmiddagen är välkomna.

Flödesensor

Flödessensorn känner av och beräknar vattenmängden i både tvätt- och sköljmomenten, vilket sparar energi, vatten och extra skydd mot ev. vattenskador.

FreeStore

Det intelligenta FreeStore-systemet ger automatiskt en jämnare temperatur i kylen. Temperaturskillnaden blir således lägre än i en traditionell kyl och du behöver inte tänka på vart du ställer vissa matvaror.

FreeZone

Med FreeZone tillagningszoner kan du placera upp till tre kastruller vart du vill på hällen oavsett storlek och form och börja laga mat.

FreshBox

En utdragbar låda på skenor som håller en lägre temperatur än resten av kylen. Förlänger hållbarheten på till exempel kött, fisk och delikatesser.

FreshZone

I det professionella köket är det av yttersta vikt att använda de finaste färska råvarorna. Därför har kyldelen i denna produkt en FreshZone - en lågtemperaturlåda med en temperatur som är cirka 15% lägre än resten av kylen. Förvara till exempel kött och fisk här, så förlängs hållbarhetstiden upp till det dubbla.

Frost Free

Med Frost Free får du automatisk avfrostning, löstagbara hyllor istället för kylslingor samt en låg energiförbrukning. Du får fri sikt genom lådfronterna och mindre isbildning, vilket ger fräschare matvaror. Tekniken kring Frost Free innebär att en fläkt i skåpets bakkant fördelar ut kylan jämt i hela skåpet. Detta gör att nedfrysningen går snabbare och att temperaturen blir jämnare.

FrostMatic

Aktivera frysens infrysningsfunktion med en enkel knapptryckning. Perfekt när du lägger in mycket varor samtidigt i frysen. Temperaturen återgår sedan automatiskt till den du tidigare haft inställd.

funktionslås

Barn i köket? Våra spisar har sval ugnslucka, tippskydd, funktionslås och luckspärr. Du kan alltid känna dig säker.

Fuzzy logic

Mängdautomatik innebär att maskinen ”tänker själv”. Den ställer helt enkelt in vattenmängd och disktid efter hur mycket diskgods som finns i maskinen. Det sparar givetvis energi i alla program och du kan vara förvissad om att du aldrig slösar med vatten i onödan.

Fuzzy logic mängdautomatik

Mängdautomatik innebär att maskinen ”tänker själv”. Den ställer helt enkelt in vattenmängd och disktid efter hur mycket diskgods som finns i maskinen. Det sparar givetvis energi i alla program och du kan vara förvissad om att du aldrig slösar med vatten i onödan.

GemLine

Kombinera din egen unika lösning med en ultramodern häll och en lyxig modul från serien GemLine™. Välj bland induktion, gas och specialmoduler, som till exempel en teppanyakihäll.

Green Range

Alla våra kylar, frysar och kylfrysar är extra energisnåla med minst energieffektivitetsklass A+. Skåp med energieffektivitetsklass A++ eller A+++ ingår i Green Range.

Helintegrerad

Integrerad maskin som förses med kökslucka. Maskinen levereras utan front och utan kökslucka.

Hepa

Innan luften släpps ut igen går den genom ett effektivt, HEPA13-filter med en ny smart tätning runt om som ser till att det inte blir läckage. Filtret renar luften till mer än 99,95 procent, till och med de minsta dammkornen fångas upp. Det uppskattas av alla, och särskilt allergiker.

Hepa-filter

Innan luften släpps ut igen går den genom ett effektivt, HEPA13-filter med en ny smart tätning runt om som ser till att det inte blir läckage. Filtret renar luften till mer än 99,95 procent, till och med de minsta dammkornen fångas upp. Det uppskattas av alla, och särskilt allergiker.

High Light

Värmekällorna i inbyggnadshällarna utgörs av High Light-element (ej induktionshällarna). High Light-elementen är ytterst effektiva och energisnåla med snabb uppvärmning som resultat.

HighLight

Värmekällorna i inbyggnadshällarna utgörs av High Light-element (ej induktionshällarna). High Light-elementen är ytterst effektiva och energisnåla med snabb uppvärmning som resultat.

Highlight-häll

Värmekällorna i inbyggnadshällarna utgörs av High Light-element (ej induktionshällarna). High Light-elementen är ytterst effektiva och energisnåla med snabb uppvärmning som resultat.

Hob2Hood

Med funktionen Hob2Hood kommunicerar matchande fläkt och häll med varandra och fläkten anpassar sig automatiskt efter vad som lagas på spisen. Tekniken reglerar både fläktstyrka och ljus beroende på vad som krävs.

Induktion

Induktion genererar ett elektromagnetiskt fält som endast värmer botten på kastrullen. Induktionshällen kombinerar snabbhet med enkel och trygg hantering. Zonen stänger av sig själv när kastrullen tas bort. Kom ihåg att kastruller och stekpannor måste vara tillverkade av magnetiskt material för att induktionstekniken ska fungera.

induktionshäll

Induktionshällen kombinerar snabbhet med enkel och trygg hantering. Zonen stänger av sig själv när kastrullen tas bort. En induktionshäll är mycket snabbare och använder mindre energi än någon annan tillagningsmetod. Induktionszonen reagerar blixtsnabbt när du ändrar temperatur och när tillagningen är klar är hällen mycket lätt att rengöra. Kom ihåg att kastruller och stekpannor måste vara tillverkade av magnetiskt material för att induktionstekniken ska fungera.

induktionsspis

Induktion genererar ett elektromagnetiskt fält som endast värmer botten på kastrullen. Induktionshällen kombinerar snabbhet med enkel och trygg hantering. Zonen stänger av sig själv när kastrullen tas bort. Kom ihåg att kastruller och stekpannor måste vara tillverkade av magnetiskt material för att induktionstekniken ska fungera. Tänk på att du behöver ha 230V, 3 fas nolla och jord framdraget.

InfinitePure

Har du stängt av? Vår InfinitePure häll håller kontrollerna dolda, tills du behöver dem. Det enda som syns är en subtil knapp och rent glas.

InfiSight

Kasta en blick på InfiSight® som ger dig tydlig och intuitiv återkoppling. Tryck på kontrollerna och ställ in programmet.

InfiSpace

marknadens största bakplåt.

Integrerad

Integrerad maskin som förses med kökslucka. Maskinen levereras utan front och utan kökslucka.

Intervallånga

Intervallånga (25 % ånga +75 % varmluft) som skapar en saftig och välsmakande insida och en krispig och gyllene utsida. Utmärkt för kött, fågel, bröd och bakverk.

Intervallånga plus

Intervallånga plus (50 % ånga + 50 % varmluft) som är idealiskt för uppvärmning av mat och ger en känsla och smak av nylagat.

Inverter motor

Snabbare, effektivare program. Invertermotorn har en mycket avancerad elektronik som ger bättre utformade och snabbare program. Tekniken ger en exaktare balanskontroll vid centrifugering, därmed får du en behagligare ljudnivå.

InverterTechnology

– bäst någonsin! Pålitlig, tyst och energisnål. Och med 10-årsgaranti kan du luta dig tillbaka.

Jeans

Ett bomullsprogram med längre torktid vid något lägre effekt så även de tjockare delarna hinner torka, det passar också för exempelvis tröjor med olika tjocka delar.

Katalysemalj

Katalysemalj på tak och sidor är extra lätta att rengöra eftersom emaljen kontinuerligt förbränner fett och smuts.

Klockautomatik extra

Ställ in önskad koktid och stopptid, displayen visar exakt när maten är klar. En klocka visar tid och när du använder matlagningstermometern ljuder en signal och ugnen stängs automatiskt av när innertemperaturen har uppnåtts.

KLOCKAUTOMATIK.

Ställ in önskad koktid, så visar displayen exakt vilken tid maten kommer att vara klar. Klockautomatiken har klocka som visar tid och när du använder matlagningstermometern ljuder en signal och ugnen stängs automatiskt av när innertemperaturen uppnåtts.

Kolfilter

Alla våra fläktar kan utrustas med kolfilter. Kolfilter är ett aktivt kol som renar luften – luften byts alltså inte ut utan recirkulerar. Används kolfilter uppnås inte riktigt samma kapacitet som när fläkten leder ut luften. Kolfiltret kräver lite omtanke och måste ibland bytas. Många av våra fläktar har så kallade Long Life-kolfilter vilket innebär att de kan rengöras och återaktiveras. Long Life-filtret har en livslängd på cirka tre år.

LCD på dörren

På dörren hittar du den stilrena LCD-displayen som ger dig information om inställd temperatur och övriga funktioner.

LED-belysning

LED -belysningen ger ett mycket effektivt ljus i kylskåpet, har mycket låg energiförbrukning samt en lång livslängd. bra för både dig och miljön.

Long Life-kolfilter

Alla våra fläktar kan utrustas med kolfilter. Kolfilter är ett aktivt kol som renar luften – luften byts alltså inte ut utan recirkulerar. Används kolfilter uppnås inte riktigt samma kapacitet som när fläkten leder ut luften. Kolfiltret kräver lite omtanke och måste ibland bytas. Många av våra fläktar har så kallade Long Life-kolfilter vilket innebär att de kan rengöras och återaktiveras. Long Life-filtret har en livslängd på cirka tre år.

Lowfrost

Lowfrost minskar isbildningen i frysboxen med upp till 80 procent. Detta innebär att du kan förlänga tiden mellan avfrostningarna med upp till fem gånger. Med LowFrost får du fräschare matvaror som inte riskerar att klumpa ihop sig. Dessutom blir energiförbrukningen lägre.

Lågtemperaturstekning

Kött som tillagas på låg temperatur i ugnen blir extra saftigt och mört. Vi har därför ett program för lågtemperaturstekning på flera av våra spisar. Med denna funktion steks köttet först i 120°C eller 150°C och efter tio minuter sänks temperaturen automatiskt ner till 80°C. Med matlagningstermometer i köttet slår ugnen dessutom av automatiskt när köttet nått önskad innertemperatur.

Låsfunktion

Hällen kan låsas med hjälp av en låsfunktion. Tryggt och säkert när det finns barn i närheten. Det är också möjligt att låsa inställd zon och effektläge.

Lättstruket

Motverkar skrynkling och underlättar strykningen.

Matlagningstermometer

Ställ bara in den temperatur du önskar och sätt in matlagningstermometern i maträtten. Ugnen kommer att göra resten och talar om för dig när din rätt är färdig. Matlagningstermometern placeras alldeles vid öppningen på ugnen.

MaxiSense

Maxisense anpassar kokzonerna efter koklärlets storlek oavsett hur stort eller litet det och kopplar dessutom ihop kokzoner för maximal flexibilitet.

Multiflow

Multiflowtekniken (tidigare DME+) skapar ett optimalt klimat för dina råvaror. Vår teknik upprätthåller en stabil temperatur i ditt kylskåp, vilket förhindrar att alla ingredienser torkar ut. Den skapar en miljö som håller maten färsk tills nästa gång du handlar.

Multitab-funktion

Speciellt anpassad för de nya disktabletterna ”multitab” som förutom diskmedel även innehåller avhärdare och spolglans. När maskinens multitab-funktion är vald stängs spolglansdoseringen av och eventuell avhärdning sänks till lägsta nivå.

MyFavouritePlus

Enklare och snabbare, en tvättmaskin som kommer ihåg dina mest använda programkombinationer. Unik på marknaden.

NaturaFresh

Lådor som håller en lägre temperatur och som därav skapar en idealisk miljö för förvaring av kött, fisk och pålägg.

optisense

Elektroniken tillsammans med viktsensorn och flödessensorn hjälper maskinen att beräkna storleken av tvättmängden och konfigurera det optimala programmet med rätt tvätt- och sköljtid, antalet sköljningar och mängden sköljvatten som ska användas. Resultatet blir automatisk A-klass i tvätteffekt med utmärkt proportionalitet när det både gäller energi, vatten och tid.

Paellazon

Tre variabla zoner för matlagning i stort och smått. Den stora kokzonen är en ”Paellazon”, Ø 280 mm, med plats för rymliga kokkärl med stor botten. Perfekt för paella och grytor av olika slag.

PERMASAFE

System som ger flerfaldigt skydd mot vattenläckage och omfattar bland annat heltäckande bottenplatta, PEX inloppsslang, nivåstyrt vattenintag samt skydd för överfyllning, tömning och överhettning.

Permetriskt Utsug

Fläktens kanter har utsug med högt luftflöde. På så vis tas matoset upp på ett högeffektivt sätt och försvinner inte ut i rummet.

Pizza/pajläge

Pizza/pajläge ger lyckat resultat! Pizza/pajläge finns på spisar med varmluft. Det är enkelt att lyckas med både hemlagade och förgräddade pizzor och pajer. Pajdegen behöver inte ens förgräddas, utan du gräddar direkt med fyllningen i.

Plasma Wave

Plasma Wave Joniserar luften så att partiklar klumpar ihop sig till större enheter och fångas på så sätt in av filtren.

PowerBoost

Omedelbar värmeökning under tillagningen ‒ perfekt för att få din mat klar snabbare. Du kan koka upp vatten på mindre än 90 sekunder och få kastrullerna varma för bryning närhelst du önskar.

PowerSlide

PowerSlide-funktion för att snabbt gå mellan kokning och sjudning. Med en knapptryckning skapas en särskild kokzon med fördefinierad värme som låter dig justera temperaturen bara genom att flytta kastrullen på kokzonen.

Praktisk flaskhylla

Utrymmesbesparande flaskhylla med plats förupp till fem st 1,5-liters petflaskor

Pro Boost

Nya diskprogrammet Pro Boost använder du när du ska diska riktigt hårt smutsad disk. Med 40 procent högre vattentryck får du rent porslin även under riktigt tuffa förhållanden.

Pro Zone

Pro Zone är ett nytt program som gör att du kan diska både lätt och hårt smutsad disk samtidigt. Olika zoner har olika vattentryck och spolarna jobbar olika. Med Pro Zone sparar du både tid och energi.

ProClean™ korgsystem.

Korgsystemet i en ProClean™ diskmaskin är nytt och passar alla typer och former av köksporslin. Korgarna hjälper till att ge dig ett utmärkt diskresultat oavsett hur du fyller maskinen. Den unika vågformade korgen underlättar packning, rengöring och torkning av diskgodset. Bestickkorgen går att flytta från höger till vänster i den nedre korgen. Och fällbara stöd gör korgarna flexibla.

PROFFSPLÅTAR

De små hålen i plåtarna tillåter luften att cirkulera fritt, vilket ger bröd och bakverk volym och en vacker yta. Proffsplåtarna är lätta och har en beläggning som gör att de inte behöver smörjas och är också smidiga att rengöra. Plåtarna är även idealiska vid torkning, till exempel av frukt eller svamp.

Pyrolys

Självrengörande pyrolysugnar förbränner fett och matrester under hög temperatur. Därefter är det bara att torka ur med en fuktig trasa.

pyrolysugn

Självrengörande pyrolysugnar förbränner fett och matrester under hög temperatur. Därefter är det bara att torka ur med en fuktig trasa.

Quick 60

Bästa programmet för en disk med A-klass. Ladda maskinen till hälften. Programmet klart efter 30 minuter.

Quick Chill

Våra kylfrysar med MultiAirFlow är utrustade med Quick Chill, snabbkylning. En funktion för att kyla drycker eller mat på kort tid.

R32 kylmedel

Köldmediet R32 är det framtidssäkra miljövänliga köldmediet. Miljön påverkas endast om värmepumpen inte installeras och hanteras korrekt under bortskaffande.

RealLife

RealLife ® korgarna är höj- och sänkbara – packa maskinen utan problem. Smarta justerbara lådfack. SoftSpikes ® förenklar hanteringen av ömtåligt glas.

SCOP

SCOP – Seasonal Coefficient of Performance – Säsongsviktad effektivitet för uppvärmning. SCOP-värdet anger hur effektiv luftvärmepumpen är på att värma. Desto högre SCOP-värde desto mer effektiv är den på att värma. Desto högre SCOP-värde desto mer värmeeffekt (kW) får du ut per effekt (el i kW) du stoppar in för att driva luftvärmepumpen.

SEER

Seasonal Energy Efficiency Ratio – Säsongsviktad effektivitet för kylning. SEER-värdet anger hur effektiv luftvärmepumpen är på att kyla. Desto högre SEER värde desto mer effektiv är luftvärmepumpen på att kyla. Desto högre SEER desto mer kyleffekt (kW) får du ut per effekt (el i kW) du stoppar in för att driva luftvärmepumpen.

Semesterfunktion

Ska du vara borta en längre tid kan semesterfunktionen komma till hands. Töm kylen kylen på matvaror och aktivera funktionen. Frysen fungerar som vanligt, men temperaturen i kylen blir högre. På så vis minskar energiförbrukningen och du slipper eventuella problem med dålig lukt.

semesterläge

Perfekt om du tänkt åka bort och vill sänka energiförbrukningen – utan att kylen börjar lukta.

Semi-touch

Du ställer in tid och effekt med vredet och ser direkt i fönstret vilka inställningar du gjort.

SenseBoil

SenseBoil® - känner av när vattnet kokar & reglerar temperaturen automatiskt.

SenseFry

SenseFry® – säkerställer & behåller rätt temperatur på stekkärlet automatiskt.

SensePro

SensePro® – trådlös matlagningssensor som känner automatiskt av kärntemperaturen & kommunicerar med hällen.

Sensor odor

En luftkvalitétssensor fungerar ungefär som en elektronisk näsa. Näsan känner automatisk av kvalitén i luften runtomkring och indikerar detta genom flerfärgade LED-lampor på kontrollpanelen. Om auto-läget är påslaget justeras hastigheten automatiskt på de fyra fläktarna därefter. Fyra hastigheter från: tyst, låg, hög till turbo. Ju sämre luftkvalité desto snabbare går fläktarna. Detta tar snabbt bort oönskade lukter eller orenligheter i rummet.

Shoppingfunktion

Använd shoppingfunktionen när du lägger in stora mängder mat samtidigt. Dina matvaror kommer då kylas extra snabbt.

Silence Tech

Vissa tekniska framsteg gör inte så mycket väsen av sig. Silence Tech-teknologin är ett sådant exempel. De utdragbara och traditionella fläktar som är begåvade med denna teknik är nästan öronbedövande tysta – och det är inte på bekostnad av funktionen! Silence Tech-fläktar har tvärtom stor kapacitet och låg ljudnivå.

Skjortor

Som Lättstruket men med lite skonsammare gång.

Skontvätt

Husqvarnas Optisense anpassar sig efter den verkliga tvättmängden till rätt tid. På detta sätt undviker du automatiskt övertvättning av dina favoritplagg. Viktigast av allt är att du fortfarande behåller ett konstant A-klass tvättresultat med vilken tvättmängd som helst.

Snab intensiv

Med det här programmet tvättar du 5 kg tvätt i 60°C på 60 min med A i tvätteffekt.

Snabbuppvärmning

Maximal effekt med en knapptryckning.

SoftDrum

Extra skonsam mot kläder, XXL-trumman har en mjuk utformning som hjälper dina kläder att hålla en perfekt passform.

SousVide

I en Sous Vide ugn ångas maten tillsammans med alla ingredisenser i en vakumförseglad påse vid låg temperatur. Detta gör att alla smaker stannar kvar och maten blir fantastiskt saftig och mör.

SpacePlus™

Tack vare vår unika och effektiva konstruktion får du optimalt utrymme för dina matvaror. Du kan spara upp till 30 cm i bredd på din frysbox utan att minska volymen.

Sportkläder

Ett program utvecklat för sportkläder i textil som andas som tex Gore Tex, ingen sköljning med sköljmedel görs för att bevara fibrerna intakta.

SprayZone

Denna funktion aktiverar en dedikerad zon avsedd speciellt för extra smutsig disk. Ger en intensiv rengöring som eliminerar allt som finns kvar på tallrikarna. Ingen fördisk eller blötläggning. Enastående resultat efter varje diskning.

Steam System

Ångstryk kläderna i tvättmaskinen! Med vår unika och inbyggda ångfunktion kan du fräscha upp dina ömtåliga kläder, utan att gå till kemtvätten och få hjälp med strykningen!

SteamBake

Med SteamBake kan du skapa bröd i bageristil i ditt eget hem med bara en knapptryckning. Fuktighet gör att degen kan jäsa helt, vilket skapar utsökt mjuk insida, medan torr värme ger knapriga, glansiga skorpor. Njut av både goda bröd, ugnsstekt kyckling och underbar fisk.

Steamify®

Vår Steamify®-funktion gör det ännu enklare att skapa kulinariska rätter. Ange den tillagningstemperatur som du brukar använda så justerar ugnen automatiskt inställningarna, vilket innebär att maten ångas till perfektion.

SteamSystem

Professionella tvätterier fräschar upp och slätar ut med ångteknik. Våra olika ångprogram ger dig samma möjligheter med bara en enkel touch.

Stop & Go

Om telefonen ringer välj Stop & Go. Alla dina inställningar sparas och du är snabbt tillbaka på samma temperatur med en enkel knapptryckning.

Super Clean

Super Clean är en ny typ av beläggning som gör att maten inte bränns fast. Du behöver inte ens smörja in plåten eller ugns pannan med matfett eller olja. Beläggningen har teflonlik nande egenskaper och tål upp till 250°C.

SuperClean

Ugnsutrustning med SuperCleanbeläggning är tålig och lättrengjord. I vårt SuperCleansortiment ingår ugnspanna, bakplåt och grillgaller.

SuperEco

Tvätta kallt med SuperEco. SuperEco är ett tvättprogram som är utvecklat för tvättmedel anpassat för tvätt i kallt vatten. Tvättmaskinen känner själv av temperaturen på det inkommande vattnet och är det varmare än 6° värms inte vattnet upp. Trots det blir lättsmutsad bomull eller syntet nästan lika rent som vid tvätt i 40° med ett syntetprogram

Superkabinett

Gör skåpet tystare och extra stabilt tack vare ett helsvetsat ytterhölje med stålplåt i ryggen. Skåpet blir lika energisnålt i hela sin livslängd. Valfri paruppställning möjlig.

Sängkläder

Specialprogram för 2 set med sängkläder där trumman reverserar mer och därmed minskar skrynklingen och undviker att de snor ihop sig till en boll.

TasteGuard

Med öppnade matförpackningar och färsk mat finns det risk för att det utvecklas mindre trevliga lukter i kylen. Därför är den här kyl-frysen utrustad med ett TasteGuard ®-filter, gjort av naturligt aktivt kol, som tar bort dålig lukt och gör att kylen luktar underbart fräscht.

teleskopsockel

Samtliga enkelugnsspisar är försedda med teleskopsockel som kan ställas in mellan 850–939 mm i höjd. På så sätt kan du få hällen i samma höjd med bänkskivan. Sockeln kan även monteras längre bak så spisen smälter bättre in i snickerierna.

Tillagningsautomatik

Vissa typer av rätter värmer vi ofta i mikrovågsugnen. Därför har Husqvarnas mikrovågsugnar vikt- och receptprogram för uppvärmning och tillagning av olika rätter, som till exempel grönsaker, färdigrätter och gratänger. Du gör inställningarna på panelen och mikrovågsugnen väljer automatiskt rätt tid och effekt. Du slipper gissa dig fram.

TimeBeam

Vår funktion TimeBeam visar tiden på golvet så att du vet exakt när programmet är färdigt.

Timerfunktion

Zonen stängs av efter inställd tid. Timerfunktionen kan ställas in separat på samtliga zoner.

TimeSaver

Använd TimeSaver som gör mindre justeringar i programmet. Spara upp till 50% av programtiden utan att tumma på resultatet.

tippskydd

Barn i köket? Våra spisar har sval ugnslucka, tippskydd, funktionslås och luckspärr. Du kan alltid känna dig säker.

Träningskläder

Upp till 2 kg träningskläder i moderna material. Reverserar mycket för att minska skrynklingen.

TwinCondenser

Ingen fukt i tvättutrymmet. Torktumlare med marknadens bästa kondenseffektivitet baserad på TwinCondenser teknik.

TwinTech

I en kyl/frys med TwinTech Frost Free får du automatisk avfrostning, högre luftfuktighet och jämnare temperatur, vilket ger fräschare matvaror. Dessutom sprids ingen lukt mellan kyl- och frysdelen. Tekniken kring TwinTech Frost Free innebär att skåpet är utrustat med två separata kyl- och fryssystem som är oberoende av varandra till skillnad från vanliga kombiskåp med Frost Free, där frysen sprider kalluften till kylen via en gemensam luftspalt.

Täcken

7 och 8 kg-maskinerna kan man numera tvätta täcken och filtar.

UltraFanPlus

Placera maten var du vill. En stor fläkt cirkulerar luften och ger samma konsekventa resultat, oavsett var gallret eller plåten sitter. Detta gör att du kan ha olika rätter igång på olika hyllplan – samtidigt.

UltraFresh+

Den optimala fuktnivån bibehålls med vårt avancerade fuktmembran. Det gör att grönsakerna håller sig fräscha och att näringsämnena bevaras.

Upfräschning

Ett mycket kort program för kläder som är lätt smutsade. Programmet arbetar i 30°C under 20–30 minuter. Lämpligt vid mindre tvättmängd och när du vill fräscha upp enstaka plagg.

Upptining

Upptining är en fantastisk funktion för tining av fryst mat som ibland kan vara svår att tina jämn i mikron (t ex kycklingfiléer).

UPPTININGSAUTOMATIK

Välj vad du ska tina fågel, köttfärs, kött, eller bröd och ange därefter vikten på det som ska tinas. Mikrovågsugnen sköter sedan sig själv och anpassar tid och effekt efter inställning.

Varmluft

Förutom vanlig över och undervärme har flera ugnar även varmluft. Luften cirkulerar runt och fördelas jämnt inne i ugnen. Detta gör att du kan baka och laga mat på flera nivåer samtidigt och med lägre temperatur.

VelvetClosing

Ljudet av tystnad. Mjuk dämpad stängning av dörren.

Viktsensor

Berättar hur mycket kläderna väger och hur mycket som du maximalt kan tvätta med det valda programmet.

Woolmark gold

Tvätta ylle tryggt och säkert. Certifierad av oberoende Woolmark Company.

Woolmark Silver

Woolmark Silver garanterar att maskintvättade ylleplagg kan tumlas tryggt och säkert.

Växande zoner

High Light-hällar är utrustade med både dubbel- och trippel-zoner vilket gör att du alltid hittar ett perfekt alternativ för ditt kokkärl. Resultatet är ett bättre energiutnyttjande och en jämnare värme i kärlets botten, samtidigt som risken att bränna vid minskas vid överkok.

XtraPower

Nya diskprogrammet XtraPower använder du när du skall diska riktigt hårt smutsad disk. Med 40 procent högre vattentryck får du rent porslin även under riktigt tuffa förhållanden.

YLLE/SILKE

Skonsamt program för känsliga material som tex Ylle och Siden. Ylletorkningen är testad och certifierad av Woolmark™.

Ylle/SILKE/Handtvätt

Ylle, siden och till och med kläder märkta för handtvätt kan du tvätta i maskin, skonsammare än för hand!

ångugn

Det finns en anledning till att stjärnkockarna oftast har en ångugn i sina kök – de tar fram det bästa i dina råvaror! Ångugnar gör att du behåller vitaminer och mineraler genom tillagningen, samtidigt som råvarorna inte förlorar färg eller spänst. Såhär blir din mat så nyttig och god som den bara kan.

ångugnar

Det finns en anledning till att stjärnkockarna oftast har en ångugn i sina kök – de tar fram det bästa i dina råvaror! Ångugnar gör att du behåller vitaminer och mineraler genom tillagningen, samtidigt som råvarorna inte förlorar färg eller spänst. Såhär blir din mat så nyttig och god som den bara kan.

ÖKOMix

ÖKOMix-teknologi blandar och aktiverar tvätt- och mjukmedlet innan vattnet når tvätten i trumman. Effektivare fördelning för djupare, snabbare rengöring och jämnare torkning än andra maskiner på marknaden.

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...