badrum-inspiration-artikelbild-6-fw.jpg

Tips till badrumsinredning - badrumsskåp och spegelskåp vid handfat

Har du också funderat på hur du kan göra ditt badrum till en mer levande del av ditt hem? Vi vill gärna dela med oss av lite tips kring hur du kan tänka för utrymmet kring handfatet; för att pryda ditt badrum eller bara förvara dina badrumssaker bättre. Tanken är att du ska kunna anpassa design och inredning precis som du vill. Dessutom får du mer plats till annat.

Badrumsskåp över och under handfatet

Många anser att handfatet är den mest centrala platsen i badrummet och där spenderar du oftast mest tid. Under handfatet kan du ha underskåp för att spara plats i resten av rummet. Underskåpet har också möjlighet att dölja vattenlåset och därmed skapa en trevligare helhetsmiljö.

Tvättställsskåp med handfat och tvättställsblandare

För att anpassa stilen till det du verkligen vill ha har du alltid möjlighet att skräddarsy en helhetslösning av tvättställsskåp, tvättställsblandare och handfat. Ett tvättställsskåp, eller kommod, med lådor är praktiskt när du vill komma åt saker fort. Dörrar gör kommoden mer elegant och det kan finnas utrymme för fler badrumsartiklar. Ett tips är att sortera dina viktigaste saker i lådorna med ett inrede. Då är det lättare att hålla rent, organisera och komma åt dina saker fort.

Välj en passande storlek av handfat

Handfat finns i mängder av storlekar, djup och stilar. Beroende på storleken på ditt badrum, typ av underskåp och användningsområde kan du anpassa handfatet så att det passar till tvättställsskåpet. Tvättstället behöver inte alltid matcha bredden på badrumsskåpet, utan kan med fördel täcka delar av ytan, eller vara fäst en bit ovanför. 

Hitta rätt tvättställsblandare – neutral stil håller i längden

Genom att dessutom välja rätt badrumskran, eller tvättställsblandare, kan du ordna den där sista touchen på badrumsstilen. En tvättställsblandare med neutral och stilren design är att rekommendera i längden. Eftersom trender och stilar ändras fort kan det vara smart att investera i en mer tidlös design som du kommer uppskatta över en lång period.

Spegelskåpet förvarar det du använder dagligen

Över handfatet är det praktiskt att ha ett spegelskåp för att återigen fylla fler än en funktion i badrummet. Genom att fylla skåpet med toalettartiklar som du använder dagligen kommer du lätt åt dem med tanke på den praktiska höjden. Över och under spegelskåpet är det praktiskt att installera belysning. Belysningen kan kopplas till samma driver och synkroniseras. Då har du möjlighet att anpassa stämning och atmosfär efter din känsla.

Vattentåligt och diskret eluttag för badrumsskåp

Inuti badrumsskåpet kan du, förutom att placera sakerna du använder mest, skydda saker som inte bör utsättas för fukt eller som du helt enkelt vill dölja. Det finns fiffiga lösningar på eluttag som är gjorda för att sättas i badrumsskåp. De specialutformade eluttagen är gjorda i 90 graders vinkel och passar därför i hörnet av skåpet. På så sätt tar uttaget minimalt med plats och skyddas från fukt och eventuella vattenstänk.

Skriv ut

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...