köksplanering_1500x1050px.jpg

Så fungerar vår köksplanering

Visste du om att Electrolux Home erbjuder sina kunder köksplanering, helt kostnadsfritt? Här berättar köksinredaren Jessica Haglund vad som ingår i konceptet och vilka fördelar det finns med att ta hjälp av ett proffs.

Hur kommer det sig att Electrolux Home erbjuder den här tjänsten?
– Att genomföra en köksrenovering är inte helt enkelt, det är många val man ställs inför. Vi vill hjälpa våra kunder att fatta rätt beslut i jakten på drömköket.

Hur går en köksplanering till?
– Vid det första mötet pratar vi om visioner för rummet. Jag lyssnar på kundens behov och drömmar för att sedan pussla ihop det med rummets förutsättningar. Vi går igenom våra köksmodeller, vitvaror, bänkskivor och andra materialval och reder ut vilken känsla kunden vill ha i sitt kök samt vilka funktioner som är viktiga. Vid det första mötet är det bra om man kan avsätta ett par timmar för att vi köksinredare ska få en så bra bild som möjligt av vad som ska göras. Efter mötet börjar jag skissa på ett förslag och vid nästa möte presenterar jag mina lösningar för kunden och vi går igenom eventuella ändringar för att komma fram till den kökslösning som jag sedan offererar. När kunden godkänt offerten görs en beställning av köksinredning, vitvaror och eventuell montering. 

Vad skiljer en köksinredare från en arkitekt?
– Vi är specialister på köksplanering och jobbar enbart med köksrummet. Vi som jobbar med att sälja kök har gått flera kurser i just köksplanering, färg och form. För oss är det viktigt att vara pålästa och alltid kunna vägleda våra kunder till att göra bra val – både för sina personliga behov och även ur miljöaspekt. Våra kök är Svanenmärkta.

Förpliktar jag mig till att köpa något?
– Förhoppningen är ju att vi ska komma fram till ett förslag där du som kund är nöjd och känner att valet är självklart, men det finns inget köptvång. 

Hur lång tid tar det innan jag får mitt kök?
– Efter beställningstillfället tar det mellan 4 och 8 veckor innan det levereras. 

Kan jag få hjälp med monteringen?
– Vi har snickare knutna till oss som är extra duktiga på just kök och som kan ta hela projektansvaret för ditt kök – från montering, el och belysning till rörmokeri, golvläggning och målning. Du får självklart en offert på jobbet innan det utförs, och full garanti för det utförda jobbet. Skulle du däremot vilja bygga köket själv eller anlita egen snickare kommer vi att vägleda dig eller den snickare du väljer genom processen tills monteringen är klar. Vi sammanställer en kökspärm med all dokumentation som kunden kan behöva, från orderbekräftelse och beställningsunderlag till skötselråd för kök och vitvaror. Här finns även ett särskilt avsnitt för hantverkare där vi sätter in snickarritningar och monteringsanvisningar samt kontaktinformation om man behöver nå köksinredaren under monteringstiden. Pärmen är värdefull eftersom vi lämnar 25 års funktionsgaranti på våra kök och 5 års garanti på alla vitvaror från Electrolux och AEG. Dagen man säljer sin bostad är detta en klar värdehöjare.

Hur mäter ni kvaliteten på det ni gör?
– När köket är på plats gör vi köksinredare en besiktning. Vi kollar så att allt ser ut som det ska, att luckor och lådor är hela och fungerar. Efter cirka ett år gör vi vår årskontroll, då vi ringer och stämmer av med kunden att köket fungerar som det ska.

Vad är den absoluta fördelen med att ta hjälp av en köksinredare?
– Det är att du alltid har ett bollplank. Vi agerar som ett slags projektledare – vägleder dig i alla val och ställer de rätta frågorna, det sparar mycket tid. Vi har gjort detta massor av gånger och är experter. 

Skriv ut