sektionsbild-skafferi-2-fw.jpg

Nyttja hörnen och förverkliga drömmen om ett hörnskafferi

Omvandla det bortglömda hörnet till ett skafferi! Du får inte bara mer förvaring, utan även en detalj som ger köket det lilla extra. Dessutom är skafferiet något av en glädjehöjare. Du kommer se att matlagningen genast blir mer rofylld och köket hemmets nya favoritplats.

Skafferi med utdragbart inrede är perfekt för dig som har lite plats.

Hitta utrymme i kökets hörnor

För det första behöver du inte göra om hela köket för att bygga ett skafferi. Kanske har du redan hörn idag som inte nyttjas optimalt? Se på ditt kök och tänk till. Hyllor, vitrinskåp eller skänkar är några exempel på förvaringstjuvar som du enkelt kan flytta på. Hörnskafferiet kommer rymma mer!

Svårt att finna utrymme? Välj ett mindre skafferiskåp med utdragbart inrede.

Hörnskafferi och hörnskåp för dig som ska bygga nytt

Ska du bygga nytt kök eller göra om delar av det? Då är det ett ypperligt tillfälle att tänka hörnskåp och skafferi! Visuellt ger förvaring i hörna ett trevligare intryck i rummet. Du slipper mörka vrår och rummet kommer upplevas större. Bygg kökets egna ”walk in closet” eller välj skåp med utdragbar inredning.

Hörnskåp och skafferi i hörna tar vara på outnyttjad yta.

Tips till skafferiet

Organisera mera – skräddarsy inredet

Förhindra stök i skafferiet och sätt en bra struktur direkt. Genom att tänka till och planera förvaringsutrymmet väl kommer du vinna mycket tid till vardags. Matlagningen blir roligare och dessutom förblir skafferiet den snygga detalj du önskat i köket.

Att skräddarsy inredet är med andra ord en god idé. Välj det som passar dig bäst och utefter det du vill ha i skafferiet. Kommer du förvara köksmaskiner och husgeråd kan det vara nödvändigt med generösa hyllplan och fack.

Boka gratis hjälp med ditt nya skafferi. Våra köksexperter ritar upp en lösning tillsammans med dig.

Investera i fina burkar, lådor och krokar

Har du skafferi med insyn vill du så klart att det ska se inbjudande ut. Och det kan du uppnå med enkla medel! Förvara exempelvis dina torrvaror i praktiska glasburkar och råvaror som potatis och äpplen i snygga plåt- eller träbackar. Har du mycket konserver kan du placera de med snyggast förpackning längst fram. Det samma gäller drickat och annat du kan tänkas ha i ditt skafferi. Och vissa saker kan du låta hänga dekorativt på krok eller knopp som exempelvis vitlöksflätan.

Ge plats för livets goda

Låt ditt skafferi vara ett enda stort ögongodis! Färska frukter och grönsaker, grönskande örter och en samling med din favoritviner ger skafferiet en lustfylld känsla och ökar välbefinnandet i köket. Låt skafferiet vara en värmande plats i köket och något som du förknippar med kvalitet och njutning!

Förvara maten smart!

Om du bakar mycket behöver du ha mjölet lättillgängligt. Detsamma gäller pastan om den är en vardagsfavorit. Då kanske den inte heller ska ligga långt ned i skafferiet.

Genom att lägga en extra tanke på hur du förvarar dina varor kommer du spara mycket tid till vardags. Och även få en bekvämare matlagning. Andra heta tips är att gruppera matvaror som hör ihop och att bygga upp i stationer efter typ av måltid, exempelvis ha dina frukostvaror samlade. Se även till att förvara matvaror så som de trivs bäst för en god hållbarhet. Potatis och rotfrukter kan exempelvis må bra av att ligga i lådor längst ned där det blir mörkt och förhoppningsvis lite svalare. 

Lys upp i ditt fina skafferi

Ge skafferiet liv med belysning. Det ser trevligare ut och du kommer få en bättre överblick av dina varor. Du hittar lättare det du vill ha och kommer på köpet hålla det mer städat om du har insyn i skafferiet.

Få kostnadsfri experthjälp

Du kan alltid få gratis experthjälp från oss på Electrolux Home. Boka tid med en köksinredare så ritar vi tillsammans upp ditt kök med skafferi. 

Skriv ut