Köksbelysning

Ett kök som är inbjudande och ljust är väl vad många drömmer om. Förutsättningarna för naturligt flödande dagsljus är begränsade under större delen av året hos oss uppe i Norden. Därför gäller det att planera din köksbelysning redan från början när du bygger nytt eller bygger om i köket för att få till såväl arbetsbelysning som stämningsfull belysning.

Nedre lådbelysning

Lådbelysning för nedre lådor. Placeras i sidan på skåpet. Använd 2 st till lådor i bredd 80-100 cm.

Uppladdningsbar LED-list

Sensorstyrd och uppladdningsbar LED-list för placering i skåp. Längd 350 mm.

LED-profil arbetsbelysning

Flexibel och anpassningsbar belysning för enkel installation, finns i två raka längder, 60 och 180 cm. Dessa kan kapas och kopplas ihop efter behov.

Pace light spot

LED-spot för arbetsbelysning under skåp med en modern, slimmad design i borstad stål. Finns även med förhöjningsring. Diameter 6,5 cm.

Mood HE.

Mood HE är en utanpåliggande och seriekopplingsbar bänk- och skåpsbelysning från Beslag Design. Har ett kristallklart homogent ljus utan synliga dioder.

LED-spotlights är energisnåla och har en oslagbar livslängd.

Kan med fördel användas som arbetsbelysning. Koppla en dimmer på spotlightsen och du har stämningsfull belysning på kvällen.

LED-spot POLAR.

POLAR är en supertunn LED-belysning helt av aluminium, endast 4mm i tjocklet, som är perfekt att sätta under hyllor och köksskåp. Med sin fasta installation i direktkontakt med väggen blir kabeln enkel att fästa bakom t.ex. skåpet och man undviker onödig håltagning. Anslutningskabel: 2000 mm.

Vad finns det för alternativ på köksbelysning?

Köksbelysning är inte bara viktig för att du ska trivas att arbeta i köket utan även för att ge just den känslan du vill att ditt kök ska förmedla. Ska det ge en modern och stilren känsla med kvadratformade spots i tak och under hyllor? Eller vill du hellre ha en mer lantlig och ombonad känsla med plafond eller takpendel och komplettera med spotlights i antik look? Oavsett stil så hjälper gärna våra köksinredare dig med att hitta rätt köks- och bänkbelysning.

Bänkbelysning

Att installera bänkbelysning kan ge ditt kök ett riktigt lyft. Förutom att det ger bättre belysning på arbetsytor i köket så förändrar det även helhetsintrycket av ditt kök. Vill du ge köket ett varmare intryck ska du lägga lite extra tid på att testa olika ljuskällor så att du får ett varmt ljus. Vill du kunna justera mellan bra arbetsbelysning och mysbelysning så är en dimmer ett självklart val när det kommer till bänkbelysning. Koppla till exempel på dimmer till våra LED-spotlights och du kan själv kontrollera bänkbelysningen när du vill skapa en mer stämningsfull atmosfär eller få riktigt bra arbetsljus.

Skåpbelysning

Skåpbelysning kan vara både praktisk och stämningsfull. Med måttanpassad belysning till vitrinskåpet kan du framhäva ditt finporslin på ett snyggt sätt. Har du djupa skåp, speciellt underskåp, kan du välja att installera spotlights med sensor i skåpen för att enklare hitta det du söker. Sensorn ser smidigt till så att du får ljus endast när du behöver, ett energieffektivt alternativ.

Spotlight

I vårt utbud av spotlights hittar du flera olika former och utföranden. Vi har moderna led-spots, både med och utan sensor, samt mer traditionella runda spots. Våra runda spotlights finns i stilrent rostfritt och vitt utförande samt i några varianter av antik stil.

Köksbelysning för alla tillfällen

Belysning i köket är viktigt i så många olika situationer. Du behöver flexibel belysning som kan tillgodose funktionella behov när du behöver arbeta i köket och du behöver belysning som sätter stämningen under middagsbjudningen.

Ska du renovera köket eller bygga nytt är det bra att tänka på köksbelysning redan i ett tidigt skede. Så att du tillgodoser både arbets- och stämningsfulla behov i köket. Svårt att veta hur du ska tänka? Boka en gratis köksrådgivning hos oss så hjälper våra experter dig gärna!

Arbetsbelysning i köket

Bra arbetsbelysning i köket är A och O för att underlätta matlagningen och göra det mer arbetsvänligt när du hackar grönsaker eller garnerar bakverk. Bänkbelysning eller spotlights under hyllor kan exempelvis vara ett bra alternativ för att undvika att skuggor skymmer när du arbetar. Kolla in våra LED-spotlights, seriekopplingsbar bänk- och skåpsbelysning eller vår smidiga LED-profil för enkel installation.

Stämningsfull köksbelysning

För att skapa ett stämningsfullt kök krävs också stämningsfull köksbelysning. Fundera på vart i köket du behöver mysig belysning och glöm inte heller att tänka på färgtemperaturen om du önskar varmt eller kallt ljus. Spotlights är riktigt bra på att skapa stämning. Men även LED-lister i skåp eller lådbelysning kan skapa en mysig känsla när det lyser upp vitrinskåp. I vårt sortiment finns till exempel lådbelysning och sensorstyrd LED-list som kan placeras i skåp. Koppla också på dimmer och du kan enkelt gå från arbetsbelysning till stämningsfullt ljus.

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...