Fanér/trä

Kombinera med andra material

Faner är lätt att underhålla så att det håller sig snyggt varje dag. Fanerytan är behandlad med ett starkt syrahärdande lack (miljövänligt) och ger därför en slitstark yta. Faner är vanligtvis ett material som kombineras med andra material för att skapa personlighet i köket. Du kan mixa och matcha som du vill för att ge ditt kök en unik look. 

Trä. Alltid från godkända skogsbruk

Trä är ett naturmaterial som är miljövänligt och inte belastar naturen i onödan. 97 procent av vårt trä är certifierat och kommer från europeiska, godkända skogsbruk. Det innebär att varje gång ett träd fälls så planteras ett nytt, och att skogsarbetarna har bra arbetsförhållanden.

Underhåll av ditt fanerkök

Ett kök i faner är enkelt att underhålla. Vi rekommenderar att du en gång om året behandlar fanerytor med en lätt lösning av tvålflingor för att fräscha upp färgen samt fetta in och underhålla ytan.

Daglig rengöring behövs dock bara i form av en urvriden mikrofibertrasa som sköljts i ljummet vatten. Använd ett vanligt, mildare diskmedel.

Vid svart ek av specialtyp: svart ek betsas och UV-behandlas för att därefter lackeras med en stark, syrahärdande lack (miljövänlig). Detta ger en mycket slitstark yta. Om ytan skadas kommer det ljusa träet under att synas, men man kan enkelt reparera ytan med ett bättringslack. Efter att lacken har applicerats – torka omedelbart med en luddfri trasa eller hushållspapper. Tillvägagångssättet är detsamma som för all annan slags lackering – det syns bara mer när det rör sig om mörka färger.

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...