Vi lanserar konceptbutik med smaken i fokus

Nu har vi lanserat ett nytt butikskoncept i Uppsala där tanken är att bjuda besökarna på en ny upplevelse kring matlagning, smak och den gemenskap man finner i köket. 

Det nya konceptet har utvecklats för att förenkla och skapa trygghet för kunden, med tydliga avdelningar som steg för steg hjälper kunden att skapa sitt unika kök utifrån dennes matlagningsstil. Allt från val av spishäll ner till beslut om gångjärn har fått sina dedikerade ytor i butiken och nära till hands finns hela tiden köksexperter som vägleder genom de olika valen.

”Det blev helt naturligt när vi lyssnade på våra kunder – det handlar mer om matlagningen och upplevelsen i köket, snarare än tekniska specifikationer. Våra produkter erbjuder allt du behöver för att lyckas med din matlagning. Men den viktigaste frågan att lösa är hur just Du vill laga Din mat?” säger Anders Bjurud, VD på Electrolux Home.

Konceptet kommer också erbjuda ny teknik för att visualisera kundens nya drömkök. Med hjälp av tekniken ”Touch Reality” modelleras det nya köket fram och kunden kan då samtidigt se en 3D-visualisering med rätt luckor, beslag och ljussättning.

I mitten av butiken presenteras ”Taste Kitchen” - en levande yta där allt kretsar kring matlagning. Här kommer det provlagas mat, hållas workshops i olika matlagningstekniker och bjudas på inspiration kring hållbar och hälsosam mat och matlagning.

Utställningsköken i den stora köksstudion erbjuder inspiration utifrån olika matlagningsstilar, med kök optimerade för umgänge, bakning, långkok och så vidare. Matlagningsfokuset genomsyrar på så vis alla avdelningar.

Förutom kök, vitvaror och allt man behöver för matlagning så har konceptet ett brett sortiment av produkter för den som vill ta hand om sin hemmiljö och vårda sina kläder. Det finns också tydligare serviceytor runt om i butiken, och även en hel loungemiljö där kunden själv eller med en köksexpert kan planera sitt nästa steg för det nya köket. 

”Det känns spännande med den nya butiken, det är en stor förflyttning som ger oss nya möjligheter att stärka vår position lokalt. Hela teamet i butiken är peppade och vi ser fram emot fler möten kring matlagning och köket framöver med både befintliga och nya kunder.” säger Pontus Geifalk på Electrolux Home i Uppsala.

Butiken har rakt igenom fått ett helt nytt uttryck – ett skandinaviskt formspråk men premiumkänsla i materialval där trä och metall kombineras med mjukare inslag som mattor, draperade tyger och växtlighet, allt i en mjuk men samtidigt vågad färgskala. Sammantaget skapas en lugn miljö som låter konsumenten inspireras och utvecklas med sin matlagning.

Välkommen in!

Foto: Robin Hayes

Skriv ut

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...