städad-garderob-800x440.jpg

Drömmer du om en städad garderob med bra överblick?

En garderob med överblick ger ett exklusivt intryck. Vem är inte sugen på en stor walk-in-closet, där varje kjol lyser och skjortorna hänger nystrukna och redo att användas?
Men tyvärr hamnar ofta garderoben längst ned på listan när hemmet ska inredas och kläderna ligger i en stor röra. Men det måste inte vara ett oöverskådligt och jobbigt projekt att skapa en bra garderob för dina kläder. 

Börja med att få en överblick!

Börja med skaffa dig en överblick över din garderobs innehåll. Har du mest byxor eller blusar? Hur mycket ska ligga på hyllor och hur mycket ska hänga på galgar? Har du många skor och ska det finnas plats för väskor, skärp, sjalar och slipsar? 

Gör en grovsortering – finns det saker du aldrig eller sällan använder? Hänger vinterjackan i garderoben på sommaren? Kasta ut eller göm undan de plagg som du inte använder varje dag. I garderoben ska endast saker som du använder finnas.

Städad garderob

Nyttja garderoben från golv till tak 

Med din lista kan du nu sätta igång med att få ut det mesta av din garderob. Nu vet du om du har behov av hyllor, klädstänger, lådor eller utdrag för dina skor. Ska skjortor och långa kjolar hänga på samma klädstång? Om du har många kjolar kan de med fördel hänga för sig själva på en klädstång med belysning.

 Galgar

TIPS: Oavsett om du har en öppen eller stängd garderob, har du alltid användning av många galgar. Du kan skapa en rolig och stilren look i garderoben om dina galgar är likadana och matchar garderobens invändiga färger.

Öppen garderob

Med eller utan dörrar

Om du väljer en garderob utan dörrar kräver det en del av dig i vardagslivet. Även om lösningen påminner om en walk-in-closet och kan vara ett frestande val, kan din garderob snabbt se stökig och slarvig ut. Du måste hålla ordning på den varje dag, använda lådor till småsaker och dela in i färger. Om du gör allt detta kommer den öppna garderoben bli en framgång. 

En garderob med dörrar känns mer harmonisk i sovrummet. Skjutdörrar sparar plats i rummet och spegeldörrar får det att se större ut och du kan enkelt ta en titt i spegeln för att se om dagens klädval sitter helt perfekt.

Skjutdörrar

Lekande lätt att rita på din förvaring

Prova själv vårt nya ritprogram online! Där inreder du i lugn och ro er helt egna garderob med precis de hyllor, lådor, trådbackar som ni behöver hemma hos er. Du kan också prova dig fram med olika färger och material. Sedan besöker du din lokala Electrolux Home-butik, och så beställer vi tillsammans garderoben.

Skriv ut

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...