Sovrum-Strand vit-Strand-vit-1.jpg

Barnrumsinspiration - inredning och förvaring till barnrummet

I barnrummet ska du få plats med leksaker, böcker, kläder, roliga möbler och mattor. För att ha plats för allt krävs det bra förvaring. Lådor och skjutdörrsgarderober gör sig bra på barnkammaren, och är både säkra och enkla att hantera för barnen.

Barnrumsinspiration - lekvänliga tips till barnrummet

Det är lätt att det blir mycket leksaker liggandes överallt i ett barnrum. Med rätt inredning kan det vara löst på ett kick. En barnrumsmatta gör golvet både mer behagligt att sitta på, och kan bidra till lek och kreativitet – utan att behöva massa extra leksaker.

Barnrumsmöbler kan också vara med i leken. Här finns det mängder av val, t. ex mjuka kuddar i olika former, som också går att sitta på, eller ett leksakskök för fantasirika tebjudningar. Med en inredning som gör barnrummet mer lekvänligt blir det lättare att minska antalet små leksaker, även om dessa också måste förvaras någonstans. Tänk på att leksakerna ska vara enkla att plocka fram och enkla att städa undan. Ett tips är att ha en leksakslåda eller två i garderoben. 

Anpassad barnrumsinredning efter ålder och intresse

Viktigt att tänka på när du inreder barnkammaren är att du först tänker efter hur ditt barn kommer använda rummet. Beroende på ålder och intressen finns det massvis av sätt att inreda på.  Om barnet mest kommer leka i rummet, eller om den vakna tiden kommer gå åt till att läsa läxor. Skrivbord, sittsäckar, ljus eller hyllor i passande höjd kan göra stora skillnader på miljön i rummet.

När all lek och läxläsning är klar kan man vilja gömma undan böckerna eller leksakerna. Då är det praktiskt att kunna sortera och samla allt på en och samma plats. Med en större garderob har du möjlighet att planera förvaringen med lådor, hyllor och stänger precis som det passar dig.

Smart förvaring när du ska inreda barnrummet

Har du någonsin tänkt på att du spenderar alldeles för mycket tid till att städa dina barns rum? Med en välplanerad förvaringslösning har du möjlighet att påverka hur mycket tid och energi du vill lägga ned. Genom att använda rätt lådor och garderober på ett smart sätt kan du spara tid för städning. Både för dig och dina barn.

Göm förvaring och leksakslådan i skjutdörrsgarderober

Börja med att tänka på vad du kan få plats med i barnkammaren. I en skjutdörrsgarderob får du plats med mycket, och du kan dölja allt bakom dörrarna. I garderoben kan du sedan placera förvaringslådor som är enkla att nå för dina barn. Så som leksakslådan, som ska vara lika enkel att plocka fram som att ta undan.

Flera barnrumsmattor för lekfullt och glatt rum

Det är också populärt att ha flera barnrumsmattor. Då är ett tips att ha en barnrumsmatta på golvet medan du kan placera de andra i garderoben. Då kan du hålla de gömda, men enkelt ta ut dem så fort du känner för att byta.

Städa undan prylarna från golvet

Har du ett litet barnrum kan du med fördel ha en skjutdörrsgarderob med stora lådor för att snabbt kunna förvara allt du inte önskar ha på golvet.  Alternativt kan du använda lådor under sängen för att spara ytor längs väggen.

Skriv ut

Vi bearbeter din beställning, vänligen vänta...