Shakerkök

Drömmer du om ett kök som genomsyras av minimalism, tidlöshet och funktionalitet så har du äntligen hittat rätt. Sentens skandinaviska shakerkök bjuder in till en känsla av ett platsbyggt kök där utanpåliggande socklar och pärlspont är viktiga detaljer. I ett shakerkök sitter skönheten i funktionen.

(5 st)

Gratis köksplanering

Skicka en bokningsförfrågan till våra professionella köksinredare så hjälper de dig med allt från inspiration och skissning till leverans, installation, montering och finansiering. För övriga frågor, kontakta gärna våra butiker via butikssidorna.

Boka
  • Tack för att du bokat en köksplanering!
    Vi kommer inom kort att ta kontakt med dig. 

Läs mer

Vad är shakerstil?

Shakerstilen är i grunden en amerikansk inredningsstil som hittat sin inspiration från en religiös rörelsen vid namn Shakers. En så kallad Shaker levde ett väldigt sparsamt liv och tog avstånd från överflödiga nöjen, därav shakerstilens enkla stilistiska formspråk. Hem i äkta shakerstil är ofta sparsamt möblerade med väggar i pärlspont och väggfast inredning vars luckor och lådor gärna är prydda med svarvade knoppar, likt detaljerna i vårt shakerkök Land vit. Dessa knoppar är ofta återkommande på vägglister för praktisk klädavhängning. 

Hållbarhet i formen av ett kök

Funktion, enkelhet och kvalité är ledorden i Shakerstilen som under många år har levt kvar i precis samma anda. Det vi vill belysa med våra shakerkök och andra köksstilar i vår serie är dess hållbarhet. Inte bara hållbarhet som i att det håller i generationer, utan att köket innehåller trä och färg som är miljömärkt. För dem som aldrig tummar på hållbarhet så är detta det självklara valet. När du sätter ihop ett nytt Sentens shakerkök har du möjligheten att välja bland ett stort urval av svanenmärkta tillbehör som till exempel svanenmärkta köksluckor och bänkskivor. Så samtidigt som du investerar i ett kök som håller en lång tid framöver så investerar du också i en bättre miljö. Det är hållbarhet ur alla aspekter. Låter Shakerköket som något för ditt hem? Tveka inte att kontakta våra köksexperter så hjälper dem dig!

Vad kännetecknar ett shakerkök?

Electrolux shakerkök, liksom shakerstilen i sin helhet, fokuserar på kvalitet och funktion i en tidlös stil. Shakerkök har helt enkelt inga onödiga eller överflödiga detaljer. Den typiska shakerluckan karaktäriseras av sin tydliga raka ram och plana yta i mitten. Luckor och lådfronter är ofta infällda för att ge en stram och minimalistisk stil. Knoppar och handtag kan matchas utefter smak. Om du vill maxa shakerstilen rekommenderar vi en enkel knopp, gärna i samma kulör som luckorna. Utforska Land vit SH25 stil, ett klassiskt platsbyggt shakerkök med raka, tydliga linjer och mycket förvaring.

Välj rätt Shakerkök för ditt hem 

Det råder nog inga tvivel om att ett Sentens Shakerkök passar in i varje hem, oberoende om det står i en sommarstuga på landet eller i en sekelskifteslägenhet mitt i city. Lär känna våra kök i shakerstil och se vilket som passar bäst i just ditt hem. När du väl bestämt dig så står våra köksexperter redo att hjälpa dig med planeringen!