Stad vit

Parallellköket har varit arkitekternas och byggherrarnas favoritvariant sedan 50-talet. Det klassiska parallellköket hade två parallella bänkrader där den ena raden härbärgerade högskåp och avställningsyta och den andra vvs, spis och däremellan en 80 cm bred arbetsyta för beredning av måltider. Köket avslutades ofta med en matplats vid fönstret för att få in ljus och rymd kring matbordet. Parallellköket är fortfarande planerat på samma vis idag, med undantag för att man oftare öppnar upp mellan matplats och vardagsrum.

Produktspecifikation

STAD VIT – PARALLELL

Lucka
Stad vit
Beslag
Mynta rostfritt
Bänkskiva
Laminat linne grå 588
Vitvaror
Electrolux
 • Prisexempel *

 • Bas

  84 500 SEK
 • Plus

  99 000 SEK
 • Bas: Kök där stommarna levereras i platta paket.
 • Plus: Kök där stommarna levereras färdigmonterade.

*I priset ingår stommar, luckor/fronter, beslag, laminatbänkskivor, socklar, dekorsidor, baldakiner och synliga hyllsystem.

Gratis köksplanering

Skicka en bokningsförfrågan till våra professionella köksinredare så hjälper de dig med allt från inspiration och skissning till leverans, installation, montering och finansiering. För övriga frågor, kontakta gärna våra butiker via butikssidorna.

Boka
 • Tack för att du bokat en köksplanering!
  Vi kommer inom kort att ta kontakt med dig. 

Läs mer

Tillbehör

Ta en titt bland alla våra olika tillbehör för att skräddarsy ditt unika drömkök.

Hjälp hela vägen

Drömköket Stad vit med smarta kökslösningar

Lättjobbat parallellkök som ger drömköket maximal köksförvaring på minimal yta. Med smarta kökslösningar har du allt du behöver för matlagning och servering inom bekvämt räckhåll. Ugn och mikro är praktiskt placerade i arbetsvänlig höjd inte långt ifrån diskbänken. Stora lådor för förvaring finns både under hällen och mittemot i parallellköket. Notera särskilt den snygga och praktiska laminaten som fortsätter från bänkskivan upp på väggen. På de smarta väggskenorna kan du hänga köksredskap eller varför inte paddan med recepten tillgängliga på enkelt vis.

Fyll öppna kökshyllor med personliga detaljer

För att få lite mer liv i köket har man valt att sätta upp en rad smala öppna kökshyllor. Fyll dessa med levande detaljer som visar på ett skönt socialt häng, favoritingredienser, kokböcker och några flaskor av favoritvinet. Att låta bänkskivan Laminat linne grå 588 fortsätta upp på väggen som stänkskydd ger ett kreativt och unikt intryck samtidigt som man får ett oerhört lättstädat kök. Beslagen Mynta rostfritt är stilrena och de raka linjerna blir harmoniska för ögat.