Längdskidor Teo Pizza.jpg

Teodor Peterson avslöjar vad han inte kan vara utan

Skidstjärnan Teodor Peterson vet hur han ska göra för att prestera på topp i skidspåren.

Teodor Peterson är längdskidåkaren som tog sin första individuella världscupseger 2012 i Moskva. Han tränar för IFK Umeå och hans absoluta favoritpryl i köket är kniven. 

Vad tränar du bäst på för mat? Teodor Peterson

– Jag tycker att den bästa maten att träna på är lite ”lättare” mat, en frukost med yoghurt, macka och kaffe är perfekt för min mage. 

Vad klarar du dig inte utan i köket? 

– Riktigt vassa knivar

Vad äter du när du vill unna dig något?

– Jag är ganska bra på att unna mig god mat så det blir ganska ofta men favoriten är en god pizza. 

Hur tränar du i sommar?

– Under sommaren försöker jag variera träningen mycket för att det ska bli roligare, det blir en blandning av löpning, rullskidor, cykel, paddling och styrketräning. 

Har du något tips till oss som vill komma i form men som inte riktigt orkar ta tag i det?

– Unna er något efter en vecka när ni tycker att ni tränat bra. Belöningen kanske kan hjälpa till att motivera när det känns jobbigt att ta sig ur soffan. 

Ljuvlig pizza med rödbetor, getost och färsk brysselkål

Pizzadeg:

  • 3 1/2 dl iskallt vatten 
  • 50 g jäst 
  • 2 msk olja 
  • 1 msk salt 
  • 10 dl mjöl + extra till utbakning
  1. Häll vattnet i en rostfri bunke, tillsätt jäst och oljan. Vispa ihop allt. Tillsätt saltet.
  2. Häll i mjölet, knåda eller låt degmaskinen arbeta degen till en jämn degboll.
  3. Låt degen jäsa i 1-1 1/2 timme i en stor degbunke.
  4. Ta upp degen, dela och forma den till 6 stora bollar à ca 200 g (för 6 port). Lägg upp dem på ett fat och ställ in i kylen med en blöt handduk över och låt stå i minst 5 timmar.

Fyllning:

1 rödlök
1 msk honung
1 msk balsamvinäger
salt
4 rödbetor
200 gram chèvre
1/2 dl pinjenötter
En näve färsk brysselkål
En näve färsk spenat
2 färska fikon
olivolja

Gör så här:

Börja med att koka rödbetorna, det tar en stund. Gör degen under tiden. Skala och skiva löken. Fräs i lite matfett tills de precis börjar mjukna, tillsätt då honung, balsamvinäger och lite salt. Låt steka en stund till, så det blir karamelliserat men inte bränt. Skala rödbetorna (går lättast under kallvatten, gnid av skalet med händerna) och skiva dem tunt. Fördela den karamelliserade löken över pizzan, lägg sedan på rödbetorna. Dela chèvren i ganska stora bitar och fördela över pizzan. Dela brysselkålen på hälften och fördela på pizzan. Strössla över pinjenötterna. Ringla över lite olivolja och grädda tills osten fått fin färg, cirka 15 minuter. Ta ut pizzan och lägg ut färsk spenat och fikonhalvor på den färdiggräddade pizzan.

Tipsa en vän

Skriv ut

Hos Electrolux Home

Låt miljötanken prägla såväl ditt val av kök som vitvaror.

fiveyear.png
svanen.png
freeDelivery.png

CHATTA MED OSS

Behöver du hjälp? Chatta med oss och få svar på dina frågor direkt.

Starta chatten
Chat

Denna webbsida använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på webbplatsen utan att ändra din webbläsares cookie-inställningar samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa våra cookie-riktlinjer.

Laddar...